Plan voor “Nationale Meldcode Relationeel Geweld en Kindermishandeling”

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao werkt mee aan preventie van geweld binnen gezinnen waaronder geweld binnen relaties en kindermishandeling.
 
In dit kader heeft er in samenwerking met de huisartsenvereniging afgelopen zaterdag een brainstormsessie plaatsgevonden ten einde te komen tot een meldcode relationeel geweld en kindermishandeling voor deze beroepsgroep.
 
Deze sessie vond plaats onder leiding van de trainer mw. Stofmeel, van huis uit ontwikkelingspsychologe, die in Nederland bekend is met de materie en daarin ook trainingen geeft.
 
Het was een zeer succesvolle ochtend waar ook het Hoofd van de Jeugd Gezondheidszorg, mw. Arias, informatie heeft gedeeld over de bij hun geïmplementeerde Protocol Meldcode binnen de Jeugdzorg. Ook is bekend geworden binnen Onderwijs een meldcode bestaat.
 
De aanwezige diensten van de overheid; het Ministerie van Justitie, Ministerie van Gezondheid, Natuur en Milieu als ook het Centraal Meldpunt Kindermishandeling, Stichting Kindermishandeling, Veiligheidshuis Curaçao en het Openbaar Ministerie, hebben zich aan het einde van de ochtend verenigd in een werkgroep die zich ervoor gaan inzetten om te komen tot een Nationale Meldcode Relationeel Geweld en Kindermishandeling voor het land Curaçao.
 
Het is de verwachting dat ook andere diensten zich zullen verenigen in de werkgroep.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.