Afsluiting geaccrediteerd programma fiscaal recht en economie UoC

WILLEMSTAD – Op woensdag 29 augustus 2018 heeft de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de University of Curacao, Dr. Moises da Costa Gomez, het door de NVAO positief beoordeelde Fiscaal Recht en Economie, met een feestelijke viering afgesloten.
 
Mede met ondersteuning en onder begeleiding van prof. dr. Peter Kavelaars van de Erasmus Universiteit en hoogleraar Fiscaal Recht bij de UoC, drs. Paul Cornelissen van de Fontys Hogeschool en mevrouw Ivy Doorstam van de UoC, heeft een laatste groep van 22 studenten de positief beoordeelde HBO Fiscaal Recht en Economie-opleiding van de UoC met succes afgerond.
 
Voor de afronding van de opleiding hebben de studenten onderzoek moeten verrichten over een actueel fiscaal onderwerp met vastlegging hiervan in een thesis. Vervolgens moesten zij ten overstaan van een afstudeercommissie bestaande uit een interne
fiscalist alsmede ervaren externe deskundigen van drie lokale belastingadvieskantoren, de belastingdienst en het ministerie van Economische Zaken hun thesis verdedigen. 
 
De opleiding HBO Fiscaal Recht en Economie bij de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de UoC werd in jaar 2009 opgestart in samenwerking met de Fontys Hogeschool. In de afgelopen jaren hebben vele studenten deze opleiding afgerond en is een grote groep van deze afgestudeerden naar Nederland vertrokken om hun master opleiding in Fiscaal Recht of Fiscaal Economie te volgen. Gezien de internationale ontwikkelingen waarbij de opleiding is opgesplitst in
 
Fiscaal Economie en Fiscaal Recht, heeft de UoC besloten om de positieve beoordeling van de FRE opleiding te laten verlopen en deze niet te vernieuwen maar met een nieuwe opleiding te komen. De nieuwe opleiding is Finance, Tax & Advice en deze is van de Sociaal Economische Faculteit verplaatst naar de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UoC en valt onder de leiding van professor Kavelaars. Met deze switch kunnen afgestudeerden van de HBO opleiding Fiscaal Recht en Economie kiezen om na een pre-master programma Fiscaal Recht, de opleiding master Fiscaal Recht te volgen. Bij het met succes afronden van de masteropleiding Fiscaal Recht bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UoC behalen de afgestudeerden hun titel Meester in de Rechten.
 
De leiding van de University of Curaçao en de Faculteit der Sociale Wetenschappen in het bijzonder, zijn zeer tevreden met de behaalde resultaten van deze studenten en zijn erg dankbaar voor de medewerking van een ieder die betrokken was bij het
afstuderen van deze groep studenten.
 
Deze mooie prestatie van onze studenten samen met het hechte teamwork van onze lokale, internationale docenten en de externe deskundigen beschouwen wij als een prachtige afsluiting van de HBO-Fiscaal Recht opleiding bij de UoC.
 
Een speciale dank gaat ook uit naar de lokale deskundigen voor de maatschappelijke betrokkenheid die zij hebben getoond met hun deelname in de afstudeercommissies.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.