Studenten UoC vieren succesvol evenement met workshop ‘Vechtkunst voor ondernemers’

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) volgen op 17 september a.s. een uitdagende workshop ‘Vechtkunst voor ondernemers’ om zichzelf verder te ontwikkelen als ‘young professionals’.
 
Dit doen zij om het Succes te vieren van het ondernemersevenement ‘From Seeds to Trees’, dat zij voor het vak Technopreneurship organiseerden in mei 2018.
 
De workshop ‘Vechtkunst voor Ondernemers’ wordt door de ervaren coach en trainer Els van Oostrum gegeven. In deze workshop wordt boksen gebruikt als metafoor voor communicatie. Het belooft een uitdagende workshop te worden. Studenten worden uit hun comfort zone gehaald om zodoende te leren over verschillende communicatiestijlen. Hun persoonlijke wijze van communiceren zal centraal staan.
 
Ergün Erkoçu, decaan van de Faculteit der Technische Wetenschappen, legt uit: “Of studenten na het afronden van hun studie nou gaan ondernemen, of ergens in dienst gaan: goede en professionele communicatie is altijd van belang. Vandaar dat ervoor is gekozen om deze workshop voor hen te organiseren”.
 
De workshop wordt georganiseerd op de locatie van Hofi Cas Cora. Tijdens een ‘Entrepreneurs Tour’ binnen het vak Technopreneurship hebben de studenten al eerder kennis gemaakt met de ondernemers van Hofi Cas Cora. Zij deelden hun ‘lessons learned’ over het opstarten en verder ontwikkelen van hun onderneming met de
studenten.
 
In dit vak, dat werd gevolgd door ruim 20 studenten van alle opleidingen van de FdTW, hebben de studenten de theorie van verschillende aspecten van ondernemerschap geleerd. Vervolgens hebben zij dit direct toegepast in de praktijk met het organiseren van het evenement ‘From Seeds to Trees’. De studenten waren gezamenlijk verantwoordelijk voor het programma, de marketing en communicatie, het zoeken naar sponsoring en financiering t.b.v. de locatie, sprekers en catering.
 
“Het evenement was een groot succes. Steven Martina, de Minister van Economische Ontwikkeling opende de bijeenkomst voor de ruim 80 deelnemers. Vervolgens konden de deelnemers genieten van verschillende lezingen en workshops. De studenten hebben het daarom meer dan verdiend dat er dit keer een workshop voor hen wordt georganiseerd”, vertelt Lise Anna Janson, docent Technopreneurship aan de FdTW.

Aangepaste openingstijden balie Hof van Justitie Curaçao tot nader order

WILLEMSTAD – De balie (Front Office) van de vestiging Curaçao van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie zal tot nader order met aangepaste openingstijden werken. Vanwege technische problemen zal de Front Office beperkt open zijn.

Balie Hof van Justitie Curaçao 14 en 15 februari alleen in de ochtend geopend

WILLEMSTAD - De balie (Front Office) van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie heeft donderdag 14 en vrijdag 15 februari in verband met technische problemen gewijzigde openingstijden.

International banks file formal complaint at Central Bank against closure local bank accounts

WILLEMSTAD – In a letter to the Interim President of the Central Bank of Curaçao and St. Maarten, Mrs. Leila Matroos-Lasten, the Association of International Bankers in Curaçao (IBA) files a formal complaint against the closing of local bank accounts of their IBA Members.