Studenten UoC vieren succesvol evenement met workshop ‘Vechtkunst voor ondernemers’

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) volgen op 17 september a.s. een uitdagende workshop ‘Vechtkunst voor ondernemers’ om zichzelf verder te ontwikkelen als ‘young professionals’.
 
Dit doen zij om het Succes te vieren van het ondernemersevenement ‘From Seeds to Trees’, dat zij voor het vak Technopreneurship organiseerden in mei 2018.
 
De workshop ‘Vechtkunst voor Ondernemers’ wordt door de ervaren coach en trainer Els van Oostrum gegeven. In deze workshop wordt boksen gebruikt als metafoor voor communicatie. Het belooft een uitdagende workshop te worden. Studenten worden uit hun comfort zone gehaald om zodoende te leren over verschillende communicatiestijlen. Hun persoonlijke wijze van communiceren zal centraal staan.
 
Ergün Erkoçu, decaan van de Faculteit der Technische Wetenschappen, legt uit: “Of studenten na het afronden van hun studie nou gaan ondernemen, of ergens in dienst gaan: goede en professionele communicatie is altijd van belang. Vandaar dat ervoor is gekozen om deze workshop voor hen te organiseren”.
 
De workshop wordt georganiseerd op de locatie van Hofi Cas Cora. Tijdens een ‘Entrepreneurs Tour’ binnen het vak Technopreneurship hebben de studenten al eerder kennis gemaakt met de ondernemers van Hofi Cas Cora. Zij deelden hun ‘lessons learned’ over het opstarten en verder ontwikkelen van hun onderneming met de
studenten.
 
In dit vak, dat werd gevolgd door ruim 20 studenten van alle opleidingen van de FdTW, hebben de studenten de theorie van verschillende aspecten van ondernemerschap geleerd. Vervolgens hebben zij dit direct toegepast in de praktijk met het organiseren van het evenement ‘From Seeds to Trees’. De studenten waren gezamenlijk verantwoordelijk voor het programma, de marketing en communicatie, het zoeken naar sponsoring en financiering t.b.v. de locatie, sprekers en catering.
 
“Het evenement was een groot succes. Steven Martina, de Minister van Economische Ontwikkeling opende de bijeenkomst voor de ruim 80 deelnemers. Vervolgens konden de deelnemers genieten van verschillende lezingen en workshops. De studenten hebben het daarom meer dan verdiend dat er dit keer een workshop voor hen wordt georganiseerd”, vertelt Lise Anna Janson, docent Technopreneurship aan de FdTW.

Legal scholar Deedee Johnson working at Minister Plenipotentiary’s Cabinet

PHILIPSBURG/THE HAGUE--The Cabinet of the Minister Plenipotentiary in The Hague, in its effort to afford young professionals the opportunity to gain hands-on experience prior to entering the workforce, has welcomed Deedee Johnson to the Cabinet.

COCI tables anti-money-laundering legislation concerns with Minister

PHILIPSBURG--The St. Maarten Chamber of Commerce and Industry (COCI) tabled its concerns on the proposed changes to the law relating to the Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) recommendations and, in particular, the articles of the law related to COCI’s functioning, during a meeting with Justice Minister Cornelius de Weever and his legal advisers on August 19.

Detentie chauffeur dodelijk ongeluk Curacao verlengd

WILLEMSTAD - De detentie van de chauffeur die afgelopen vrijdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte is verlengd.