Studenten UoC vieren succesvol evenement met workshop ‘Vechtkunst voor ondernemers’

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) volgen op 17 september a.s. een uitdagende workshop ‘Vechtkunst voor ondernemers’ om zichzelf verder te ontwikkelen als ‘young professionals’.
 
Dit doen zij om het Succes te vieren van het ondernemersevenement ‘From Seeds to Trees’, dat zij voor het vak Technopreneurship organiseerden in mei 2018.
 
De workshop ‘Vechtkunst voor Ondernemers’ wordt door de ervaren coach en trainer Els van Oostrum gegeven. In deze workshop wordt boksen gebruikt als metafoor voor communicatie. Het belooft een uitdagende workshop te worden. Studenten worden uit hun comfort zone gehaald om zodoende te leren over verschillende communicatiestijlen. Hun persoonlijke wijze van communiceren zal centraal staan.
 
Ergün Erkoçu, decaan van de Faculteit der Technische Wetenschappen, legt uit: “Of studenten na het afronden van hun studie nou gaan ondernemen, of ergens in dienst gaan: goede en professionele communicatie is altijd van belang. Vandaar dat ervoor is gekozen om deze workshop voor hen te organiseren”.
 
De workshop wordt georganiseerd op de locatie van Hofi Cas Cora. Tijdens een ‘Entrepreneurs Tour’ binnen het vak Technopreneurship hebben de studenten al eerder kennis gemaakt met de ondernemers van Hofi Cas Cora. Zij deelden hun ‘lessons learned’ over het opstarten en verder ontwikkelen van hun onderneming met de
studenten.
 
In dit vak, dat werd gevolgd door ruim 20 studenten van alle opleidingen van de FdTW, hebben de studenten de theorie van verschillende aspecten van ondernemerschap geleerd. Vervolgens hebben zij dit direct toegepast in de praktijk met het organiseren van het evenement ‘From Seeds to Trees’. De studenten waren gezamenlijk verantwoordelijk voor het programma, de marketing en communicatie, het zoeken naar sponsoring en financiering t.b.v. de locatie, sprekers en catering.
 
“Het evenement was een groot succes. Steven Martina, de Minister van Economische Ontwikkeling opende de bijeenkomst voor de ruim 80 deelnemers. Vervolgens konden de deelnemers genieten van verschillende lezingen en workshops. De studenten hebben het daarom meer dan verdiend dat er dit keer een workshop voor hen wordt georganiseerd”, vertelt Lise Anna Janson, docent Technopreneurship aan de FdTW.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps Curaçao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.