UoC-studenten op uitwisseling naar België, Spanje, Nederland en Frankrijk.

WILLEMSTAD – Afgelopen week is de laatste groep studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen vertrokken naar België, Spanje, Nederland en Frankrijk voor een semester uitwisseling aan de verschillende
partneruniversiteiten van de UoC.
 
Het Erasmus+ programma maakt het mogelijk dat studenten van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez in aanmerking kunnen komen voor een beurs om in Europa een stage of een uitwisseling van een semester te doen.
 
Dankzij dit programma zijn Luis Gonzalez Briceño, Susana Fung Wu, Jarrelis Pietersz en Joella Inecia naar Gent, België vertrokken voor een uitwisseling. Yanina Urbaez, Maria da Silva Ribeiro en Novis Gomez Henriquez zijn voor een uitwisseling naar Sevilla, Spanje gegaan en Kenneth Ansano voor een uitwisseling naar Parijs, Frankrijk. Noëlli Isidora, Ruthgen Martis, Elisabeth Macedo, Germain Zijlstra, Tailimara Valks, Justin Monk, Eunice Dolorita, Rim Mohamad El Hage en Saidey Attaf zijn naar respectievelijk Tilburg, Rotterdam, Den Haag en Leiden vertrokken voor een uitwisselingsperiode in Nederland.
 
Op de foto een gedeelte van de groep studenten die is vertrokken, samen met mevr. Elica Ras-Fullinck van de International Office van de UoC

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps Curaçao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.