Veroordelingen voor rijden onder invloed van alcohol

WILLEMSTAD - Vandaag zijn drie automobilisten door de rechter veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol in het verkeer.
 
De man J.I.L.C. (1987, Colombia) veroorzaakte op 31 december 2017 een verkeersongeluk om 2 uur 's nachts in Saliña. Hij reed onder invloed van alcohol. De Officier van Justitie (OvJ) eiste een boete van 1.250 gulden boete. De rechter veroordeelde de man tot een boete van 1.000 gulden.
 
De vrouw L.T.B. (1968, Curaçao) bleek tijdens een verkeerscontrole op 19 juni 2018 om 18:15 uur op de Van Krimpenlaan dronken achter het stuur en zij was niet in het bezit van een rijbewijs. Zij werd bij verstek veroordeeld conform de eis van de OvJ tot een boete van 1.250 gulden.
 
De man A.D. F. (1940, Bonaire) reed op 4 augustus 2017 om 21:30 uur op de verkeerde weghelft van de Schottegatweg-oost en veroorzaakte hierdoor een verkeersongeluk. De eis van de OvJ was een geldboete van 1.000 gulden waarvan 600 gulden voorwaardelijk en een proeftijd van 2 jaar. De eis was gelet op de man zijn leeftijd en een ontbrekend strafblad. De rechter veroordeelde de man tot een boete van 1.000, waarvan 800 gulden voorwaardelijk en 2 jaar proeftijd.
 
Op vrijdag 14 september 2018 werden verkeerscontroles gehouden in de wijk Otrobanda, waarbij naast zogenaamde "fieldtesters" (handhelds) ook voor de eerste maal gebruik gemaakt is van een zogenaamde "ademanalyseapparaat" dat exact kan aangeven hoeveel wel of niet teveel alcohol is genuttigd voor het gaan autorijden.
 
Dit heeft tijdens de controle in vrij korte tijd tot een vijftal zaken geleid van dronken rijden. Omdat nu beter gewogen kan worden hoeveel teveel drank genuttigd is, hoeft ook niet elke alcoholzaak naar zitting gebracht kan worden. De 5 automobilisten van vrijdag kunnen een transactievoorstel van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao verwachten omdat zij in beperkte mate teveel drank genuttigd hadden. Zij krijgen daardoor wel een strafblad met daarop dit misdrijf vermeld.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.