Veroordelingen voor rijden onder invloed van alcohol

WILLEMSTAD - Vandaag zijn drie automobilisten door de rechter veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol in het verkeer.
 
De man J.I.L.C. (1987, Colombia) veroorzaakte op 31 december 2017 een verkeersongeluk om 2 uur 's nachts in Saliña. Hij reed onder invloed van alcohol. De Officier van Justitie (OvJ) eiste een boete van 1.250 gulden boete. De rechter veroordeelde de man tot een boete van 1.000 gulden.
 
De vrouw L.T.B. (1968, Curaçao) bleek tijdens een verkeerscontrole op 19 juni 2018 om 18:15 uur op de Van Krimpenlaan dronken achter het stuur en zij was niet in het bezit van een rijbewijs. Zij werd bij verstek veroordeeld conform de eis van de OvJ tot een boete van 1.250 gulden.
 
De man A.D. F. (1940, Bonaire) reed op 4 augustus 2017 om 21:30 uur op de verkeerde weghelft van de Schottegatweg-oost en veroorzaakte hierdoor een verkeersongeluk. De eis van de OvJ was een geldboete van 1.000 gulden waarvan 600 gulden voorwaardelijk en een proeftijd van 2 jaar. De eis was gelet op de man zijn leeftijd en een ontbrekend strafblad. De rechter veroordeelde de man tot een boete van 1.000, waarvan 800 gulden voorwaardelijk en 2 jaar proeftijd.
 
Op vrijdag 14 september 2018 werden verkeerscontroles gehouden in de wijk Otrobanda, waarbij naast zogenaamde "fieldtesters" (handhelds) ook voor de eerste maal gebruik gemaakt is van een zogenaamde "ademanalyseapparaat" dat exact kan aangeven hoeveel wel of niet teveel alcohol is genuttigd voor het gaan autorijden.
 
Dit heeft tijdens de controle in vrij korte tijd tot een vijftal zaken geleid van dronken rijden. Omdat nu beter gewogen kan worden hoeveel teveel drank genuttigd is, hoeft ook niet elke alcoholzaak naar zitting gebracht kan worden. De 5 automobilisten van vrijdag kunnen een transactievoorstel van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao verwachten omdat zij in beperkte mate teveel drank genuttigd hadden. Zij krijgen daardoor wel een strafblad met daarop dit misdrijf vermeld.

NAGICO respects arbitrators’ decision

PHILIPSBURG--NAGICO Insurances Chairman Imran McSood said on Thursday that the company accepts the decision of the arbitrators in the case involving Princess Juliana International Airport (PJIA).

Dutch Princess Christina, sister of Beatrix, dies at age 72

THE HAGUE--Princess Christina, youngest sister of former Dutch queen Beatrix, has died of cancer at the age of 72. The announcement was made on Friday morning by the Government Information Service RVD.

Negotiations on Oyster Pond border to commence late 2019

THE HAGUE--The actual negotiations regarding the St. Maarten/St. Martin border, including the Oyster Pond area, are expected to start at the end of 2019, confirmed Dutch Kingdom Minister of Foreign Affairs Stef Blok on Thursday.