Veroordelingen voor rijden onder invloed van alcohol

WILLEMSTAD - Vandaag zijn drie automobilisten door de rechter veroordeeld voor het rijden onder invloed van alcohol in het verkeer.
 
De man J.I.L.C. (1987, Colombia) veroorzaakte op 31 december 2017 een verkeersongeluk om 2 uur 's nachts in Saliña. Hij reed onder invloed van alcohol. De Officier van Justitie (OvJ) eiste een boete van 1.250 gulden boete. De rechter veroordeelde de man tot een boete van 1.000 gulden.
 
De vrouw L.T.B. (1968, Curaçao) bleek tijdens een verkeerscontrole op 19 juni 2018 om 18:15 uur op de Van Krimpenlaan dronken achter het stuur en zij was niet in het bezit van een rijbewijs. Zij werd bij verstek veroordeeld conform de eis van de OvJ tot een boete van 1.250 gulden.
 
De man A.D. F. (1940, Bonaire) reed op 4 augustus 2017 om 21:30 uur op de verkeerde weghelft van de Schottegatweg-oost en veroorzaakte hierdoor een verkeersongeluk. De eis van de OvJ was een geldboete van 1.000 gulden waarvan 600 gulden voorwaardelijk en een proeftijd van 2 jaar. De eis was gelet op de man zijn leeftijd en een ontbrekend strafblad. De rechter veroordeelde de man tot een boete van 1.000, waarvan 800 gulden voorwaardelijk en 2 jaar proeftijd.
 
Op vrijdag 14 september 2018 werden verkeerscontroles gehouden in de wijk Otrobanda, waarbij naast zogenaamde "fieldtesters" (handhelds) ook voor de eerste maal gebruik gemaakt is van een zogenaamde "ademanalyseapparaat" dat exact kan aangeven hoeveel wel of niet teveel alcohol is genuttigd voor het gaan autorijden.
 
Dit heeft tijdens de controle in vrij korte tijd tot een vijftal zaken geleid van dronken rijden. Omdat nu beter gewogen kan worden hoeveel teveel drank genuttigd is, hoeft ook niet elke alcoholzaak naar zitting gebracht kan worden. De 5 automobilisten van vrijdag kunnen een transactievoorstel van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao verwachten omdat zij in beperkte mate teveel drank genuttigd hadden. Zij krijgen daardoor wel een strafblad met daarop dit misdrijf vermeld.

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.