Moot Court deelnemers bekend

WILLEMSTAD – Zaterdag 22 september hebben de deelnemers van de Moot Court van het Hof van Justitie kennis met elkaar gemaakt tijdens een informatiesessie.
 
Samantha Kruithof (17), Wendrik Vrutaal (19), Heldred van der Horst (15), Mitchell de Palm (19) en Crystal Kwidama (19) zijn de gelukkigen die door middel van loting zijn gekozen.
 
De jongeren zijn heel ambitieus en zijn enthousiast om zich voor te bereiden op de Moot Court. De deelnemers worden door mr. Guillano Schoop (Officier van Justitie) en mr. Athena Sulvaran (advocaat) voorbereid op de behandeling van de zaak.
 
Op de oproep van het Hof hebben 61 jongeren gereageerd. De belangstelling voor de Moot Court die tijdens de Open Dag van de vestiging Curaçao van het Hof gaat plaatsvinden op 14 oktober is groot. Wie graag nog aan de Moot Court wil deelnemen kan op de Open Dag zich aanmelden en kan vlak voordat de Moot Court begint nog uitgekozen worden om als rechter de zaak te beoordelen.
 
De Open Dag is zondag 14 oktober van 11:00 tot 15:00 uur. Naast de Moot Court kunnen bezoekers ook gebruik maken van de gelegenheid om vragen te stellen over het beginnen van een zaak tijdens een Speeddate en wordt er een presentatie gegeven van Mediation naast Rechtspraak. Uiteraard kunnen bezoekers ook foto’s maken in onze photobooth en kunnen een
aantal rechtszalen bekeken worden.
 
Op de foto: de deelnemers van de Moot Court samen met mr. Guillano Schoop

Celebration 75th Anniversary Consulaire Corps CuraƧao

WILLEMSTAD - On the 22nd of April 1944, during World War II, the Consulaire Corps Curaçao was born. The 75th anniversary of the Corps was celebrated with a reception on 23 May 2019. The Governor of Curaçao, the Prime Minister, members of the Corps and many other dignitaries were present.

UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.