Moot Court deelnemers bekend

WILLEMSTAD – Zaterdag 22 september hebben de deelnemers van de Moot Court van het Hof van Justitie kennis met elkaar gemaakt tijdens een informatiesessie.
 
Samantha Kruithof (17), Wendrik Vrutaal (19), Heldred van der Horst (15), Mitchell de Palm (19) en Crystal Kwidama (19) zijn de gelukkigen die door middel van loting zijn gekozen.
 
De jongeren zijn heel ambitieus en zijn enthousiast om zich voor te bereiden op de Moot Court. De deelnemers worden door mr. Guillano Schoop (Officier van Justitie) en mr. Athena Sulvaran (advocaat) voorbereid op de behandeling van de zaak.
 
Op de oproep van het Hof hebben 61 jongeren gereageerd. De belangstelling voor de Moot Court die tijdens de Open Dag van de vestiging Curaçao van het Hof gaat plaatsvinden op 14 oktober is groot. Wie graag nog aan de Moot Court wil deelnemen kan op de Open Dag zich aanmelden en kan vlak voordat de Moot Court begint nog uitgekozen worden om als rechter de zaak te beoordelen.
 
De Open Dag is zondag 14 oktober van 11:00 tot 15:00 uur. Naast de Moot Court kunnen bezoekers ook gebruik maken van de gelegenheid om vragen te stellen over het beginnen van een zaak tijdens een Speeddate en wordt er een presentatie gegeven van Mediation naast Rechtspraak. Uiteraard kunnen bezoekers ook foto’s maken in onze photobooth en kunnen een
aantal rechtszalen bekeken worden.
 
Op de foto: de deelnemers van de Moot Court samen met mr. Guillano Schoop

Aangepaste openingstijden balie Hof van Justitie Curaçao tot nader order

WILLEMSTAD – De balie (Front Office) van de vestiging Curaçao van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie zal tot nader order met aangepaste openingstijden werken. Vanwege technische problemen zal de Front Office beperkt open zijn.

Balie Hof van Justitie Curaçao 14 en 15 februari alleen in de ochtend geopend

WILLEMSTAD - De balie (Front Office) van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie heeft donderdag 14 en vrijdag 15 februari in verband met technische problemen gewijzigde openingstijden.

International banks file formal complaint at Central Bank against closure local bank accounts

WILLEMSTAD – In a letter to the Interim President of the Central Bank of Curaçao and St. Maarten, Mrs. Leila Matroos-Lasten, the Association of International Bankers in Curaçao (IBA) files a formal complaint against the closing of local bank accounts of their IBA Members.