Moot Court deelnemers bekend

WILLEMSTAD – Zaterdag 22 september hebben de deelnemers van de Moot Court van het Hof van Justitie kennis met elkaar gemaakt tijdens een informatiesessie.
 
Samantha Kruithof (17), Wendrik Vrutaal (19), Heldred van der Horst (15), Mitchell de Palm (19) en Crystal Kwidama (19) zijn de gelukkigen die door middel van loting zijn gekozen.
 
De jongeren zijn heel ambitieus en zijn enthousiast om zich voor te bereiden op de Moot Court. De deelnemers worden door mr. Guillano Schoop (Officier van Justitie) en mr. Athena Sulvaran (advocaat) voorbereid op de behandeling van de zaak.
 
Op de oproep van het Hof hebben 61 jongeren gereageerd. De belangstelling voor de Moot Court die tijdens de Open Dag van de vestiging Curaçao van het Hof gaat plaatsvinden op 14 oktober is groot. Wie graag nog aan de Moot Court wil deelnemen kan op de Open Dag zich aanmelden en kan vlak voordat de Moot Court begint nog uitgekozen worden om als rechter de zaak te beoordelen.
 
De Open Dag is zondag 14 oktober van 11:00 tot 15:00 uur. Naast de Moot Court kunnen bezoekers ook gebruik maken van de gelegenheid om vragen te stellen over het beginnen van een zaak tijdens een Speeddate en wordt er een presentatie gegeven van Mediation naast Rechtspraak. Uiteraard kunnen bezoekers ook foto’s maken in onze photobooth en kunnen een
aantal rechtszalen bekeken worden.
 
Op de foto: de deelnemers van de Moot Court samen met mr. Guillano Schoop

Legal scholar Deedee Johnson working at Minister Plenipotentiary’s Cabinet

PHILIPSBURG/THE HAGUE--The Cabinet of the Minister Plenipotentiary in The Hague, in its effort to afford young professionals the opportunity to gain hands-on experience prior to entering the workforce, has welcomed Deedee Johnson to the Cabinet.

COCI tables anti-money-laundering legislation concerns with Minister

PHILIPSBURG--The St. Maarten Chamber of Commerce and Industry (COCI) tabled its concerns on the proposed changes to the law relating to the Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) recommendations and, in particular, the articles of the law related to COCI’s functioning, during a meeting with Justice Minister Cornelius de Weever and his legal advisers on August 19.

Detentie chauffeur dodelijk ongeluk Curacao verlengd

WILLEMSTAD - De detentie van de chauffeur die afgelopen vrijdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte is verlengd.