Moot Court deelnemers bekend

WILLEMSTAD – Zaterdag 22 september hebben de deelnemers van de Moot Court van het Hof van Justitie kennis met elkaar gemaakt tijdens een informatiesessie.
 
Samantha Kruithof (17), Wendrik Vrutaal (19), Heldred van der Horst (15), Mitchell de Palm (19) en Crystal Kwidama (19) zijn de gelukkigen die door middel van loting zijn gekozen.
 
De jongeren zijn heel ambitieus en zijn enthousiast om zich voor te bereiden op de Moot Court. De deelnemers worden door mr. Guillano Schoop (Officier van Justitie) en mr. Athena Sulvaran (advocaat) voorbereid op de behandeling van de zaak.
 
Op de oproep van het Hof hebben 61 jongeren gereageerd. De belangstelling voor de Moot Court die tijdens de Open Dag van de vestiging Curaçao van het Hof gaat plaatsvinden op 14 oktober is groot. Wie graag nog aan de Moot Court wil deelnemen kan op de Open Dag zich aanmelden en kan vlak voordat de Moot Court begint nog uitgekozen worden om als rechter de zaak te beoordelen.
 
De Open Dag is zondag 14 oktober van 11:00 tot 15:00 uur. Naast de Moot Court kunnen bezoekers ook gebruik maken van de gelegenheid om vragen te stellen over het beginnen van een zaak tijdens een Speeddate en wordt er een presentatie gegeven van Mediation naast Rechtspraak. Uiteraard kunnen bezoekers ook foto’s maken in onze photobooth en kunnen een
aantal rechtszalen bekeken worden.
 
Op de foto: de deelnemers van de Moot Court samen met mr. Guillano Schoop

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.