Moot Court deelnemers bekend

WILLEMSTAD – Zaterdag 22 september hebben de deelnemers van de Moot Court van het Hof van Justitie kennis met elkaar gemaakt tijdens een informatiesessie.
 
Samantha Kruithof (17), Wendrik Vrutaal (19), Heldred van der Horst (15), Mitchell de Palm (19) en Crystal Kwidama (19) zijn de gelukkigen die door middel van loting zijn gekozen.
 
De jongeren zijn heel ambitieus en zijn enthousiast om zich voor te bereiden op de Moot Court. De deelnemers worden door mr. Guillano Schoop (Officier van Justitie) en mr. Athena Sulvaran (advocaat) voorbereid op de behandeling van de zaak.
 
Op de oproep van het Hof hebben 61 jongeren gereageerd. De belangstelling voor de Moot Court die tijdens de Open Dag van de vestiging Curaçao van het Hof gaat plaatsvinden op 14 oktober is groot. Wie graag nog aan de Moot Court wil deelnemen kan op de Open Dag zich aanmelden en kan vlak voordat de Moot Court begint nog uitgekozen worden om als rechter de zaak te beoordelen.
 
De Open Dag is zondag 14 oktober van 11:00 tot 15:00 uur. Naast de Moot Court kunnen bezoekers ook gebruik maken van de gelegenheid om vragen te stellen over het beginnen van een zaak tijdens een Speeddate en wordt er een presentatie gegeven van Mediation naast Rechtspraak. Uiteraard kunnen bezoekers ook foto’s maken in onze photobooth en kunnen een
aantal rechtszalen bekeken worden.
 
Op de foto: de deelnemers van de Moot Court samen met mr. Guillano Schoop

Eerste Kamer akkoord: Nederland krijgt internationale handelskamer

DEN HAAG - De Eerste Kamer heeft ingestemd met wetgeving die Engelstalige rechtspraak mogelijk maakt.

UoC Symposium Future Proofing 2050

WILLEMSTAD - Afgelopen donderdag, 29 november 2018, hebben de derdejaarsstudenten van de bacheloropleiding Human Resource Management van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomes (UoC), een symposium georganiseerd omtrent Future Proofing 2050.

Schorsing van Inspecteur-generaal bij de Inspectie voor de Volksgezondheid Huurman wordt niet uitgesteld

WILLEMSTAD - Op 19 november 2018 heeft de Regering de Inspecteur-generaal bij de Inspectie voor de Volksgezondheid Jan Huurman voor een maand geschorst. De Inspecteur-generaal heeft het Gerecht in Ambtenarenzaken verzocht om deze beslissing uit te stellen.