Baker McKenzie most dominant global brand in Biglaw

Baker McKenzie is the most dominant global brand in all of Biglaw. It shouldn’t be a surprise — Baker McKenzie has repeatedly topped the list of the best Biglaw brands, according to Acritas’s Global Brand Index.
 
They’ve held the top spot every single year since the Index was created in 2010.
 
The Brand Index is created through “1,074 interviews with respondents, in $1 billion+ revenue organizations across the world, who have senior responsibility for buying legal services.” So, based on the opinions of the people who actually pick the law firm, which firms make it to the Top 10?
 
1. Baker McKenzie 
2. Clifford Chance 
3. DLA Piper 
4. Norton Rose Fulbright 
5. Linklaters 
6. Allen & Overy 
7. Jones Day 
8. Hogan Lovells 
9. Freshfields Bruckhaus Deringer 
10. Dentons
 
Baker McKenzie blijft wereldwijd sterkste advocatenmerk
 
Baker McKenzie is en blijft wereldwijd het sterkste advocatenmerk, gevolgd door Clifford Chance en DLA Piper. Dit staat in de nieuwe Law Firm Brand Index van marktonderzoeker Acritas.
 
Het is de negende editie van deze brand index, en Baker McKenzie staat voor de negende keer op de eerste plaats, meldt The American Lawyer.
 
Voor het onderzoek vraagt Acritas jaarlijks aan crica 1.600 legal en general counsel bij grote bedrijven en instellingen met welke advocatenkantoren zij het best bekend zijn en welke kantoren zij bij voorkeur inschakelen in het geval van M&A-transacties of geschillen. Uit de feedback van de respondenten komt naar voren dat de merknaam Baker McKenzie liefst twee keer zo sterk is als de nummer twee, Clifford Chance. Dit kantoor verdringt dit jaar DLA Piper naar de derde plaats.
 
Volgens Acritas-CEO Lisa Hart Shepherd scoort Baker McKenzie jaar na jaar zo goed dankzij de ingezette strategie. “They chose their path of wanting to be the most global firm and put that as the main priority of what they were going to do.”
 
De snelste stijger in de lijst ten opzichte van vorig jaar is de begin 2017 gevormde nieuwe combinatie Eversheds Sutherland, gestegen van de twintigste naar de twaalfde plaats.
 
Niet toevallig springen zowel Baker McKenzie als Eversheds Sutherland er beide uit als het gaat om een focus op innovatie, aldus Acritas. Beide kantoren scoren onder de respondenten het sterkst op dit gebied, gevolgd door Allen & Overy. 
 
Volgens Shepherd zijn cliënten het meest onder de indruk van advocatenkantoren die daadwerkelijk proberen te innoveren door hier fors in te investeren. In dit licht is het dan ook logisch dat het op technologie gerichte Bird & Bird voor het eerst een plekje heeft veroverd in de global ranking (plaats 20).
 
De top 10 van de Global Law Firm Brand Index 2018 ziet er als volgt uit:
 
1. Baker McKenzie 
2. Clifford Chance 
3. DLA Piper 
4. Norton Rose Fulbright 
5. Linklaters 
6. Allen & Overy 
7. Jones Day 
8. Hogan Lovells 
9. Freshfields Bruckhaus Deringer 
10. Dentons
 

Overleg Eerste Kamer over vluchtelingen uit Venezuela

DEN HAAG - De commissie Koninkrijksrelaties en Immigratie & Asiel voerden op 16 april mondeling overleg met staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de verantwoordelijkheden voor de bescherming van mensenrechten van (Venezolaanse) vluchtelingen, asielzoekers en migranten in het Caribisch deel van het Koninkrijk, in de context van de staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk.

Centrale Bank Aruba wil strenger toezicht registratie geldtransactiebedrijven

ORANJESTAD – Alle natuurlijke personen en ondernemingen die actief zijn als geldtransactiebedrijf en niet beschikken over de vereiste registratie, moeten hun activiteiten onmiddellijk staken.

PG's van Aruba en Colombia ondertekenen MOU tussen beide landen

BOGOTA/ORANJESTAD - De procureur-generaal van Aruba Alexander van Dam en de Fiscal General van Colombia Nestor Humberto Martinez hebben 11 april 2019 in Bogota een Memorandum van Overeenstemming (MOU) ondertekend tussen Aruba en Colombia.