Diverse rechterlijke uitspraken deze week

WILLEMSTAD - Deze week staan drie uitspraken op de uitsprakenrol van het Gerecht in Willemstad.
 
Woensdag van de man C.V. die wordt verdacht van 9 feiten, onder andere het schieten op een politie-agent. Tegen hem is door het OM een gevangenisstraf van 15 jaar geëist.
 
Donderdag worden twee uitspraken verwacht, namelijk in de zaken “Followers” van apostel O.B. in Hoger Beroep. Tegen hem is een gevangenisstraf van 12 jaar geëist en dat hij voor een periode va 15 jaar geen kerkdienst mag leiden.
 
Donderdag ook de uitspraak van de dame T., medewerkster bij de Toelatingsorganisatie. In deze zaak is door het Openbaar Ministerie vrijspraak voor T. gevraagd.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.