Veertiende dag van het commissariaat groot succes

WILLEMSTAD - Op woensdag 14 november vond in het Avila Beach Hotel de veertiende editie van de Dag van het Commissariaat plaats. Het thema van dit jaar was de beloning van commissarissen en andere toezichthouders.
 
Zo’n 35 aanwezigen luisterden naar een lezing van Prof. Dr. Manuel Lokin, over de zin en onzin van variabel belonen van bestuurders en toezichthouders. Hierbij ging hij onder andere in op de werking van financiële prikkels, de perfecte prestatiemaatstaf en de structuur van de beloning.
 
Na een korte pauze werd de middag vervolgd met een drietal werkgroepen. Deze werkgroepen
stonden onder leiding van prof. dr. Manuel Lokin, mr. Nedra Evertsz en mr. Sixiènne Jansen en prof. dr. Frank Kunneman.
 
Bij de workshop ‘Prestatiegerichte beloning nader beschouwd’ van prof. dr. Manuel Lokin bespraken de deelnemers hun perceptie op prestatiegerichte beloning. De workshop de ‘Overeenkomst met een commissaris: a balancing act’ stond onder leiding van mr. Nedra Evertsz en mr. Sixiènne Jansen. Tijdens deze workshop werd ingegaan op de uitgangspunten van een overeenkomst van opdracht met een commissaris en werd er geoefend met de belangrijkste onderwerpen uit een overeenkomst met een commissaris. Prof. dr. Frank Kunneman ging met zijn workshop ‘Dilemma’s en verwachtingen in stichtingsbesturen’ in op de beloning, het zeggenschap, bestuur en toezicht en het effectief vergaderen in stichtingen.
 
Na de workshops kreeg men de kans om nog na te praten over de onderwerpen die aan bod kwamen, tijdens de afsluitende borrel.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.