Preventief fouilleren Carnaval Aruba

ORANJESTAD - Het Openbaar Ministerie en het Korps Politie Aruba (KPA) informeren hierbij dat de Politie gedurende de grote Carnavalsactiviteiten in Oranjestad preventief zal fouilleren op het bezit van verdovende middelen.
 
De machtiging tot preventief fouilleren beslaat de volgende activiteiten:
 
1. Flip Flop op 13 januari 2019 van 12:00 uur tot 24:00 uur, betreft zone 2;
2. Kinder Carnaval op 17 februari 2019 van 12.00 uur tot 21.00 uur, betreft zone 1;
3. Lighting Parade op 23 februari 2019 van 18:00 uur tot 24 februari 2019 te 06:00 uur, betreft zone 1;
4. Hebbe Hebbe op 1 maart 2019 van 18:00 uur tot 2 maart 2019 te 03.00 uur, betreft zone 3;
5. Grote Carnavalsparade op 3 maart 2019 van 08.00 uur tot 24.00 uur, betreft zone 1.
 
De actie is vorige week gestart tijdens de Fakkeloptocht in Oranjestad.
 
In het kader van de preventieve fouilleeractie naar verdovende middelen heeft het KPA de bevoegdheid personen willekeurig staande te houden en aan de kleding te onderzoeken. Het KPA heeft hiertoe opdracht gekregen van het Openbaar Ministerie.
 
Zone 1
Weststraat, Werfstraat, L.G. Smith Boulevard, Gütenbergstraat, Arendsstraat, Belgiëstraat, Lucianitastraat, Santa Helenastraat, Caya Ernesto Petronia, Dominicanessenstraat, Antonie van Leeuwenhoekstraat, Adriaan Laclé Boulevard, Wilhelminastraat, Maria Christinastraat, Lagoenweg,
L.G. Smith Boulevard en de aan genoemde straten grenzende stranden/waterlijnen inbegrepen.
 
Zone 2 
L.G. Smith Boulevard, Beatrixstraat, Pierre Corneillestraat, Longfellowstraat, Vondellaan, Rumbastraat, Stadionweg, Hoofdverkeersweg Camacuri en de aan genoemde straten grenzende stranden/waterlijnen inbegrepen.
 
Zone 3 
John. G. Emanstraat, Concessielaan, Spinozastraat, Hendrikstraat, Breugelstraat, Emmastraat, Juan Jacobstraat, Ranchostraat, Avenida Alo Tromp, Kerkstraat, Zuster Candidastraat, Zuster Cherubinestraat, Dominicanessenstraat, Johan de Wittstraat, Oldenbarneveldstraat, Koningstraat, Boliviastraat, Caya Ernesto Petronia, Socotorostraat, Paraguaystraat, Uruguaystraat, Hondurasstraat, Ecuadorstraat, Argentiniëstraat, Venezuelastraat, Fahrenheitstraat.

Overleg Eerste Kamer over vluchtelingen uit Venezuela

DEN HAAG - De commissie Koninkrijksrelaties en Immigratie & Asiel voerden op 16 april mondeling overleg met staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de verantwoordelijkheden voor de bescherming van mensenrechten van (Venezolaanse) vluchtelingen, asielzoekers en migranten in het Caribisch deel van het Koninkrijk, in de context van de staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk.

Centrale Bank Aruba wil strenger toezicht registratie geldtransactiebedrijven

ORANJESTAD – Alle natuurlijke personen en ondernemingen die actief zijn als geldtransactiebedrijf en niet beschikken over de vereiste registratie, moeten hun activiteiten onmiddellijk staken.

PG's van Aruba en Colombia ondertekenen MOU tussen beide landen

BOGOTA/ORANJESTAD - De procureur-generaal van Aruba Alexander van Dam en de Fiscal General van Colombia Nestor Humberto Martinez hebben 11 april 2019 in Bogota een Memorandum van Overeenstemming (MOU) ondertekend tussen Aruba en Colombia.