Rechter bepaalt dat bouw Dome op nieuwe locatie mag beginnen

WILLEMSTAD – Het Gerecht heeft donderdag 7 februari 2019 in een voorlopige voorziening bepaald dat de Dome op de nieuwe locatie op het Rooseveltweg mag worden gebouwd.
 
Een van de verzoekers van de voorlopige voorziening heeft bij ministeriële beschikking een vergunning gekregen om zijn stellage met een lengte van maximaal 4 meter, aan de openbare weg op de Rooseveltweg te plaatsen (sectie B-R).
 
Dit keer mag hij niet op
dezelfde plaats op de Rooseveltweg staan als de voorgaande jaren, omdat dit jaar op die locatie de ‘Dome’ zal worden gebouwd. De stellage moet een paar meters verderop worden gebouwd. Daar is hij het niet mee eens. De verzoeker kreeg steun van drie
andere stellagebouwers die ook in het genoemde gebied een stellage willen bouwen.
 
Het Gerecht is van oordeel dat het zakelijk belang, namelijk dat een groter (internationaal) publiek kan meegenieten van de carnavalsoptochten, zwaarder weegt dan het belang van verzoeker. Men dan dus beginnen met de bouw van de ‘Dome’. De minister van VVRP moet nog beslissen op het bezwaar van verzoeker.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.