Nieuwe aanwijzing voor relationeel geweld Aruba

ORANJESTAD - Het Openbaar Ministerie heeft een nieuwe aanwijzing voor relationeel geweld uitgevaardigd. Deze nieuwe aanwijzing is vandaag door de procureur-generaal van Aruba, Alexander van Dam, ondertekend.
 
De Aanwijzing stelt regels voor de opsporing en vervolging en formuleert de randvoorwaarden voor de invulling van lokale samenwerking tussen politie, Openbaar Ministerie, de Stichting Reclassering & Jeugdbescherming en overige partners uit de sociale/zorgsector, zoals verenigd in het Veiligheidshuis. De Aanwijzing moet bijdragen aan een effectiever en efficiënter optreden van alle ketenpartners in reactie op relationeel geweld. Tevens dient de Aanwijzing als instrument om onder andere relationeel geweld beter te onderkennen, de (dreiging) ervan te stoppen en de veiligheid van het slachtoffer te waarborgen.
 
Het Openbaar Ministerie moet helaas vaststellen dat relationeel geweld op Aruba op grote schaal voorkomt. Het is een sociaal probleem. Herhaaldelijk wordt de samenleving geschokt door gevallen van relationeel geweld met (ernstig) strafbare feiten. De oplossing van dit probleem vraagt om een gezamenlijke en lange termijn aanpak van alle ketenpartners. Bij het voorkomen van relationeel geweld hebben de instanties in de zorg- en sociale sector en in het onderwijs een leidende rol. Het strafrecht is in deze aanpak het 'ultimum remedium' ter bestraffing van diegenen die zich schuldig maken aan relationeel geweld.
 
Het signaal dat het Openbaar Ministerie met de Aanwijzing wil afgeven, is dat relationeel geweld moet worden gestopt én bestraft. Daarom is het uitgangspunt dat in de gevallen van relationeel geweld waarbij de politie wordt betrokken de dader wordt aangehouden en – daar waar mogelijk – in voorlopige hechtenis wordt genomen, ook als het slachtoffer geen aangifte wil doen of de aangifte naderhand intrekt.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.