PG's van Aruba en Colombia ondertekenen MOU tussen beide landen

BOGOTA/ORANJESTAD - De procureur-generaal van Aruba Alexander van Dam en de Fiscal General van Colombia Nestor Humberto Martinez hebben 11 april 2019 in Bogota een Memorandum van Overeenstemming (MOU) ondertekend tussen Aruba en Colombia.
 
Hier waren ook vertegenwoordigers van de Nederlandse ambassade in Bogota bij aanwezig.
 
Het Openbaar Ministerie van Aruba hecht grote waarde aan het onderhouden van een goede relatie met de Colombiaanse autoriteiten. In dat verband hebben zowel Aruba als het Openbaar Ministerie van Colombia in de voorbijgaande jaren stappen gezet in het aanhalen van de onderlinge justitiële en politiële banden. De ondertekening van het MOU tussen de beide landen is daar een belangrijke stap in. Eind vorig jaar heeft PG Van Dam ook al een MOU ondertekend met de Procurador General van Colombia. In Colombia zijn de Procuradoría General en de Fiscalía General verantwoordelijk voor de taken die hier op Aruba door het Ministerio Publico worden verricht.
 
De MOU’s richten zich op het versterken en het ontwikkelen van de samenwerking tussen het Openbaar Ministerie van Aruba en de Procuradoría General en de Fiscalía General van Colombia in de strijd tegen de internationale georganiseerde misdaad, met name tegen de drugshandel, het witwassen en de mensenhandel. Deze samenwerking uit zich onder andere, in wederzijdse rechtshulpverzoeken.
 
Foto: De PG van Aruba (rechts) en de Fiscal General van Colombia.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.