OM Aruba en Luchtvaartonderzoeksraad tekenen protocol

ORANJESTAD - De Procureur-Generaal van Aruba Alexander van Dam en de voorzitter van de Luchtvaartonderzoeksraad voor de Veiligheid Claudio Stamper hebben 8 april 2019 in Aruba een protocol ondertekend.
 
Wanneer een luchtvaartongeval plaatsvindt, kunnen er twee onderzoeken plaatsvinden: een strafrechtelijk onderzoek door het Openbaar Ministerie in verband met mogelijke criminele activiteiten en een door de Luchtvaartonderzoeksraad voor het identificeren van veiligheidslessen ter voorkoming van incidenten en ongevallen in de toekomst.
 
Het is een vereiste van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) om duidelijke afspraken tussen deze twee organisaties vast te stellen voor het geval dat de twee onderzoeken gelijktijdig plaatsvinden. 
Het protocol in kwestie bevat afspraken voor samenwerking en coördinatie om te waarborgen dat de twee onderzoeken duidelijk gescheiden zijn en elkaar niet beïnvloeden.
 
De onderhandelingen zijn vorig jaar begonnen met de medewerking van de Directie Luchtvaart. Met de ondertekening van dit protocol voldoet Aruba nu aan de betreffende ICAO-vereiste.
 
Foto: PG van Aruba Alexander van Dam en voorzitter van de Luchtvaartonderzoeksraad op het moment van ondertekening
 

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.