OM Aruba en Luchtvaartonderzoeksraad tekenen protocol

ORANJESTAD - De Procureur-Generaal van Aruba Alexander van Dam en de voorzitter van de Luchtvaartonderzoeksraad voor de Veiligheid Claudio Stamper hebben 8 april 2019 in Aruba een protocol ondertekend.
 
Wanneer een luchtvaartongeval plaatsvindt, kunnen er twee onderzoeken plaatsvinden: een strafrechtelijk onderzoek door het Openbaar Ministerie in verband met mogelijke criminele activiteiten en een door de Luchtvaartonderzoeksraad voor het identificeren van veiligheidslessen ter voorkoming van incidenten en ongevallen in de toekomst.
 
Het is een vereiste van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) om duidelijke afspraken tussen deze twee organisaties vast te stellen voor het geval dat de twee onderzoeken gelijktijdig plaatsvinden. 
Het protocol in kwestie bevat afspraken voor samenwerking en coördinatie om te waarborgen dat de twee onderzoeken duidelijk gescheiden zijn en elkaar niet beïnvloeden.
 
De onderhandelingen zijn vorig jaar begonnen met de medewerking van de Directie Luchtvaart. Met de ondertekening van dit protocol voldoet Aruba nu aan de betreffende ICAO-vereiste.
 
Foto: PG van Aruba Alexander van Dam en voorzitter van de Luchtvaartonderzoeksraad op het moment van ondertekening
 

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.