OM Aruba en Luchtvaartonderzoeksraad tekenen protocol

ORANJESTAD - De Procureur-Generaal van Aruba Alexander van Dam en de voorzitter van de Luchtvaartonderzoeksraad voor de Veiligheid Claudio Stamper hebben 8 april 2019 in Aruba een protocol ondertekend.
 
Wanneer een luchtvaartongeval plaatsvindt, kunnen er twee onderzoeken plaatsvinden: een strafrechtelijk onderzoek door het Openbaar Ministerie in verband met mogelijke criminele activiteiten en een door de Luchtvaartonderzoeksraad voor het identificeren van veiligheidslessen ter voorkoming van incidenten en ongevallen in de toekomst.
 
Het is een vereiste van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) om duidelijke afspraken tussen deze twee organisaties vast te stellen voor het geval dat de twee onderzoeken gelijktijdig plaatsvinden. 
Het protocol in kwestie bevat afspraken voor samenwerking en coördinatie om te waarborgen dat de twee onderzoeken duidelijk gescheiden zijn en elkaar niet beïnvloeden.
 
De onderhandelingen zijn vorig jaar begonnen met de medewerking van de Directie Luchtvaart. Met de ondertekening van dit protocol voldoet Aruba nu aan de betreffende ICAO-vereiste.
 
Foto: PG van Aruba Alexander van Dam en voorzitter van de Luchtvaartonderzoeksraad op het moment van ondertekening
 

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.