OM Aruba en Luchtvaartonderzoeksraad tekenen protocol

ORANJESTAD - De Procureur-Generaal van Aruba Alexander van Dam en de voorzitter van de Luchtvaartonderzoeksraad voor de Veiligheid Claudio Stamper hebben 8 april 2019 in Aruba een protocol ondertekend.
 
Wanneer een luchtvaartongeval plaatsvindt, kunnen er twee onderzoeken plaatsvinden: een strafrechtelijk onderzoek door het Openbaar Ministerie in verband met mogelijke criminele activiteiten en een door de Luchtvaartonderzoeksraad voor het identificeren van veiligheidslessen ter voorkoming van incidenten en ongevallen in de toekomst.
 
Het is een vereiste van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) om duidelijke afspraken tussen deze twee organisaties vast te stellen voor het geval dat de twee onderzoeken gelijktijdig plaatsvinden. 
Het protocol in kwestie bevat afspraken voor samenwerking en coördinatie om te waarborgen dat de twee onderzoeken duidelijk gescheiden zijn en elkaar niet beïnvloeden.
 
De onderhandelingen zijn vorig jaar begonnen met de medewerking van de Directie Luchtvaart. Met de ondertekening van dit protocol voldoet Aruba nu aan de betreffende ICAO-vereiste.
 
Foto: PG van Aruba Alexander van Dam en voorzitter van de Luchtvaartonderzoeksraad op het moment van ondertekening
 

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.

Uitspraak College van Beroep

ECLI:NL:OGEAA:2014:43
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
ORANJESTAD - Gedurende de periode dat appellant in Aruba geen werkelijke verblijfplaats hield, kan hij niet als ingezetene van Aruba worden beschouwd.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.