150 Jaar Gemeenschappelijk Hof van Justitie

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao en Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba bestaat op 1 mei 2019 150 Jaar. De vier vestigingen van het Hof zullen dit heugelijk feit de komende weken op verschillende wijze vieren met collega’s en genodigden.
 
Symposium
De officiële viering van het 150 jarig bestaan van het Hof is op 3 mei met een symposium in het auditorium van de Universiteit van Curaçao (UoC). Sprekers tijdens het symposium zijn oud-presidenten mr. Lisbeth Hoefdraad en prof. mr. Jaime Saleh die het zullen hebben over de ontwikkelingen van het Hof in de jaren waarin zij in functie waren. Verder spreekt de vice-deken van de Orde van Advocaten Aruba mr. Johan Sjiem Fat over ‘Waarom de boeken van V.S. Naipaul gelezen moeten worden’ en geeft voormalig Ombudsman van Sint Maarten mr. dr. Nilda Arduin een lezing over het Constitutioneel Hof op Sint Maarten. De hoofdgastspreker is prof. mr. Marc Loth die ‘Zeven scenario’s uit het leven van een 150 jarige’ zal schetsen.
Het symposium is voor genodigden, maar is gratis live te volgen via de website van de UoC. U kunt het symposium via https://www.uoc.cw/stream tussen 14:00 en 17:30 uur.
Het symposium kan ook op de universiteit van Aruba en die van Sint Maarten gevolgd worden.
 
Aangepaste openingstijden vestiging Curaçao
In het kader van de vieringen zal de vestiging Curaçao aangepaste openingstijden hebben. De balie (Front Office) is op 3 mei van 8:00 tot 10:00 uur geopend voor publiek en van 13:30 tot 15:00 uur. Ook de afdeling Administratie is tussen 10:00 en 12:00 uur niet bereikbaar. Vanaf 15:30 uur zijn alle afdelingen van de vestiging gesloten. Op 3 mei zijn geen zittingen ingepland.
 
Expositie 150 Jaar Hof: wat een kunst! in Stadhuis
Ter ere van de viering 150 Jaar Hof presenteert de Kunstcommissie van het Hof een expositie met kunstwerk van medewerkers van het Hof zelf. De bezoekers van het Hof kunnen vanaf 6 mei de expositie in de gang van het Hof bekijken.
 
Vestiging Aruba 2 mei in de middag gesloten
Het Gerecht in Eerste Aanleg Aruba is in verband met een interne viering op 2 mei vanaf 12:00 uur gesloten voor publiek.
 
Vestiging Bonaire 3 mei gesloten
De vestiging Bonaire is op 3 mei in het kader van de viering van 150 Jaar Hof gesloten.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.