Rechter verklaart motor verbeurd vanwege “feveren”

WILLEMSTAD - Vandaag tijdens de verkeerszitting werd wederom een motor verbeurd verklaard na “feveren”. Het betrof een zaak tegen de verdachte J.P. die op 28 december 2018 ter hoogte van de kerk van Santa Maria aan het “feveren” was bij een uitvaart.
 
Het gebeurde voor een rouwkoets met 20 paarden en voor de bumper van een zichtbare politieauto. De verdachte werd kort daarop aangehouden. Hij reed zonder helm en zijn documenten van de motor waren niet in orde. De boetes voor de kleine feiten werden op “0” gesteld en de motor verbeurd verklaard. Voor het “feveren” volgde een extra geldboete van NAF. 1000,- voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaren. Zijn maatje van destijds kreeg eerder al een gelijke straf, ook diens motor werd verbeurd verklaard. Beide verdachten lieten verstek gaan bij de behandeling op zitting.
 
Ook diende een zaak voor de rechter van een dame die met een verkeerd rijbewijs een kleine taxi-bus had bestuurd. Zij viel op doordat ze aan het bellen was. De dame voerde verweer. Zij stelde dat doordat zij stoelen uit de bus had gehaald, zij deze wel mocht besturen met een rijbewijs B. het OM en de rechter gingen hierin niet mee. Het rijbewijs is gekoppeld aan de inrichtingseisen van een voertuig. Het is niet aan een bestuurder die inrichting te wijzigen en daarmee met een kleiner rijbewijs rond te rijden. “Je koopt ook geen touringcar om er 30 stoelen uit te halen om vervolgens met het B rijbewijs rond te gaan rijden” zo verduidelijkte de officier van justitie. De dame begreep dit en had inmiddels wel al vast het juiste rijbewijs gehaald, waardoor zij voor dit feit een voorwaardelijke boete kreeg opgelegd. Wel moest zij 225 gulden betalen voor het bellen.
 
Een andere zaak die opviel was een man die bestreed de doorgetrokken streep bij Zegu/Grote Berg te hebben overschreden bij het inhalen. Volgens de OvJ weet heel het land dat deze strepen er zijn gezet, dat deze deels zijn vervaagd en dat er discussie speelt over met welke verf de strepen weer gezet moeten worden. Tevens was verdachte lokaal bekent (had zijn adres en ouders in Barber). De rechter sprak de man echter vrij, omdat hij die lokale bekendheid terplaatse niet had en twijfelde door het foto’s zien van een weg waarop geen streep te zien was. Deze burger werd daarom door hem vrijgesproken. De rechter oordeelde dat de overheid aan zet is met het plaatsen van nieuwe strepen. De OvJ kondigde aan dat de boete voor het overschrijden van de doorgetrokken streep, thans 150 gulden, eerdaags aanzienlijk verhoogd gaat worden. Dit omdat het inhalen over die streep tot de meest gevaarlijke situaties op de weg van Curacao behoort en de boete thans niet bijdraagt tot voldoende gedragsverandering.
 
Overwegend werden daarnaast veel boetes opgelegd voor het niet dragen van de auto gordel. Ook voor het kinderen voor in de auto hebben of achterin niet in de gordels zetten worden thans boetes uitgeschreven. Het is aldus de OvJ raar, dat ouders zichzelf wel in de gordels zetten, maar hun kinderen niet.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.

Bezoek Aruba in het teken van opvang, monumenten en medische zorg

ORANJESTAD/DEN HAAG - Minister Knops is maandag 13 januari 2020 op bezoek geweest op Aruba. Naast gesprekken met de Gouverneur en de Minister-President, liet hij zich informeren over de werkzaamheden van Fundacion pa Hende Muhe den Dificultad (FHMD), de monumentenzorg en het Instituto Medical San Nicolas (IMSAN).

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.