UoC neemt afstand van publicaties over weg door mangrovebos

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) neemt afstand van de publicaties die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen betreffende studenten van de UoC, over de weg die de overheid wil aanleggen dwars door de mangrovebossen bij Rif.
 
Zoals gebruikelijk tijdens een stage, hebben deze studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen een tussentijdse interne presentatie voor hun stageplaats en stagebegeleiders gehouden. Deze is inhoudelijk nog niet academisch gecontroleerd door de UoC, aangezien een dergelijke controle pas aan het eind van de stage dient plaats te vinden. En deze resultaten zijn in de media gepubliceerd.
 
Derhalve informeert de UoC dat er geen enkele connotatie met de inhoud van de presentatie kan worden gemaakt, dan alleen maar een puur studiegerelateerde zaak van de studenten tijdens hun stage.
Tevens informeert de UoC dat er geen rechten ontleend kunnen worden aan deze presentatie.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.