Arubaanse parlementarier neemt ontslag nadat ze in Eerste Kamer betrapt is op Netflixen

DEN HAAG/ORANJESTAD - Het Arubaanse Statentlid Sue-Ann Ras (MEP) heeft vandaag ontslag genomen. Het kamerlid kreeg veel kritiek, nadat ze tijdens een topoverleg IPKO met parlementsleden van Aruba, Curaçao en Nederland in de Eerste Kamer in Den Haag een serie op Netflix keek.
 
Beelden daarvan verschenen op internet.
 
Ras was afgelopen juni in Nederland voor het tweejaarlijkse overleg tussen parlementariërs van Nederland, Curaçao, Aruba en Sint-Maarten. Tijdens een van de vergaderingen besloot de politica een aflevering van Designated Survivor op te zetten.
Op beelden is te zien dat Ras ook aan het netflixen was toen professor Hirsch Ballin aan het woord is, André Bosman (VVD) een punt maakt over Venezuela en IPKO-voorzitter Jan Paternotte (D66) het slotwoord doet.
 
In een reactie bevestigde Ras dat ze de serie ‘stiekem’ had aangezet en dacht dat mensen het niet zouden zien. Het ging volgens haar alleen om het laatste half uurtje waarin haar Arubaanse collega een document oplas waar ‘alle delegatieleden al bekend mee zijn.’
 
In Aruba en Curacao ontstond veel commotie over de actie van Ras.
 “Dit geeft het verkeerde beeld”, reageert William Millerson (PAR) van Curacao. “Ik heb er geen begrip voor. Als voorzitter heb ik er ook moeite mee als parlementsleden bijvoorbeeld kranten gaan lezen tijdens een debat. Of parlementsleden die uit de zaal weglopen, voordat de minister kan reageren.”
“Netflixen? Dit heb ik nog niet meegemaakt”, zegt Statenlid Giselle MacWilliam (MAN) van Curaçao. “Het grijpt me ook aan als volksvertegenwoordiger dat zoiets in mijn nabijzijn gebeurt.”
 
Ras plaatste vandaag een filmpje op Facebook waarin ze haar ontslag aankondigt. Ze noemt het netflixen ‘een grote fout’ en biedt haar excuses aan voor iedereen die op haar heeft gestemd.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.