Arubaanse parlementarier neemt ontslag nadat ze in Eerste Kamer betrapt is op Netflixen

DEN HAAG/ORANJESTAD - Het Arubaanse Statentlid Sue-Ann Ras (MEP) heeft vandaag ontslag genomen. Het kamerlid kreeg veel kritiek, nadat ze tijdens een topoverleg IPKO met parlementsleden van Aruba, Curaçao en Nederland in de Eerste Kamer in Den Haag een serie op Netflix keek.
 
Beelden daarvan verschenen op internet.
 
Ras was afgelopen juni in Nederland voor het tweejaarlijkse overleg tussen parlementariërs van Nederland, Curaçao, Aruba en Sint-Maarten. Tijdens een van de vergaderingen besloot de politica een aflevering van Designated Survivor op te zetten.
Op beelden is te zien dat Ras ook aan het netflixen was toen professor Hirsch Ballin aan het woord is, André Bosman (VVD) een punt maakt over Venezuela en IPKO-voorzitter Jan Paternotte (D66) het slotwoord doet.
 
In een reactie bevestigde Ras dat ze de serie ‘stiekem’ had aangezet en dacht dat mensen het niet zouden zien. Het ging volgens haar alleen om het laatste half uurtje waarin haar Arubaanse collega een document oplas waar ‘alle delegatieleden al bekend mee zijn.’
 
In Aruba en Curacao ontstond veel commotie over de actie van Ras.
 “Dit geeft het verkeerde beeld”, reageert William Millerson (PAR) van Curacao. “Ik heb er geen begrip voor. Als voorzitter heb ik er ook moeite mee als parlementsleden bijvoorbeeld kranten gaan lezen tijdens een debat. Of parlementsleden die uit de zaal weglopen, voordat de minister kan reageren.”
“Netflixen? Dit heb ik nog niet meegemaakt”, zegt Statenlid Giselle MacWilliam (MAN) van Curaçao. “Het grijpt me ook aan als volksvertegenwoordiger dat zoiets in mijn nabijzijn gebeurt.”
 
Ras plaatste vandaag een filmpje op Facebook waarin ze haar ontslag aankondigt. Ze noemt het netflixen ‘een grote fout’ en biedt haar excuses aan voor iedereen die op haar heeft gestemd.

Burgemeester Aboutaleb op werkbezoek naar CuraƧao en Colombia

ROTTERADM/WILLEMSTAD - Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam gaat van 21 tot en met 30 september op werkbezoek naar Curaçao en Colombia.

Zero Tolerance will be vigilant during passing of Hurricane Jerry

PHILIPSBURG - As the island prepares for the approaching Hurricane Jerry, the Sint Maarten Police Force and the Public Prosecution Service would like to highlight the focus points of the Zero Tolerance Policy.

Nabestaanden marineduiker willen zwaardere aanklacht voor duikongeval Curacao

WILLEMSTAD/NEDERLAND - Nabestaanden van de 23-jarige marineduiker die in 2015 omkwam bij een duikongeluk op Curaçao, willen dat vier betrokken militairen worden vervolgd wegens dood door schuld.