Arubaanse parlementarier neemt ontslag nadat ze in Eerste Kamer betrapt is op Netflixen

DEN HAAG/ORANJESTAD - Het Arubaanse Statentlid Sue-Ann Ras (MEP) heeft vandaag ontslag genomen. Het kamerlid kreeg veel kritiek, nadat ze tijdens een topoverleg IPKO met parlementsleden van Aruba, Curaçao en Nederland in de Eerste Kamer in Den Haag een serie op Netflix keek.
 
Beelden daarvan verschenen op internet.
 
Ras was afgelopen juni in Nederland voor het tweejaarlijkse overleg tussen parlementariërs van Nederland, Curaçao, Aruba en Sint-Maarten. Tijdens een van de vergaderingen besloot de politica een aflevering van Designated Survivor op te zetten.
Op beelden is te zien dat Ras ook aan het netflixen was toen professor Hirsch Ballin aan het woord is, André Bosman (VVD) een punt maakt over Venezuela en IPKO-voorzitter Jan Paternotte (D66) het slotwoord doet.
 
In een reactie bevestigde Ras dat ze de serie ‘stiekem’ had aangezet en dacht dat mensen het niet zouden zien. Het ging volgens haar alleen om het laatste half uurtje waarin haar Arubaanse collega een document oplas waar ‘alle delegatieleden al bekend mee zijn.’
 
In Aruba en Curacao ontstond veel commotie over de actie van Ras.
 “Dit geeft het verkeerde beeld”, reageert William Millerson (PAR) van Curacao. “Ik heb er geen begrip voor. Als voorzitter heb ik er ook moeite mee als parlementsleden bijvoorbeeld kranten gaan lezen tijdens een debat. Of parlementsleden die uit de zaal weglopen, voordat de minister kan reageren.”
“Netflixen? Dit heb ik nog niet meegemaakt”, zegt Statenlid Giselle MacWilliam (MAN) van Curaçao. “Het grijpt me ook aan als volksvertegenwoordiger dat zoiets in mijn nabijzijn gebeurt.”
 
Ras plaatste vandaag een filmpje op Facebook waarin ze haar ontslag aankondigt. Ze noemt het netflixen ‘een grote fout’ en biedt haar excuses aan voor iedereen die op haar heeft gestemd.

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.