Onderzoek Landsrecherche naar informatieverstrekking CBCS overgedragen aan Aruba

WILLEMSTAD/ORANJESTAD - Het Openbaar Ministerie Curaçao draagt het onderzoek van de Landsrecherche Curaçao, naar de informatieverstrekking door de Centrale Bank en diens interim president-directeur over aan het Openbaar Ministerie Aruba, zodat de integriteit, onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het onderzoek wordt gewaarborgd.
 
Achtergrond
Op 14 mei 2019 heeft de Landsrecherche Curaçao een aangifte opgenomen van de heer Monk, welke gericht is tegen de Centrale Bank van Curaçao en van Sint Maarten. De aangifte ziet op de beweerde overtreding van de screeningswetgeving en van de geheimhoudingsverplichting uit de Landsverordening toezicht bank- en kredietwezen 1994, omdat vertrouwelijke informatie in strijd met de wet zou zijn gedeeld in het kader van de screening van een kandidaat-minister.
 
Onderzoek Landsrecherche
Zoals gebruikelijk heeft de Landsrecherche Curaçao in opdracht van de Procureur-Generaal (PG) een feitenonderzoek naar deze aangifte ingesteld. Het feitenonderzoek dat door de Landsrecherche wordt verricht, is nog niet afgerond.
 
Het Openbaar Ministerie staat voor een integere, onafhankelijke en onpartijdige opsporing. Daarom hecht zij belang aan dat er geen enkele twijfel kan ontstaan over de integriteit, onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het opsporingsonderzoek. Recent is in diverse media gesteld dat informatie onder druk van het Parket van de PG gedeeld zou zijn. Omdat de Landsrecherche zijn taak moet verrichten onder gezag van de PG en de uitkomst van het feitenonderzoek nog niet duidelijk is, zal het onderzoek worden overgenomen door de Landsrecherche op Aruba, onder gezag van de waarnemend PG van Aruba

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.