Tentoonstelling kunstschilder Gilmar Monte in Stadhuis Curacao

WILLEMSTAD - Bij het begin van het nieuwe zittingsjaar organiseert de kunstcommissie van het Hof van Justitie een nieuwe expositie. Deze keer worden de van werken van de kunstschilder Gilmar Monte ten toon gesteld.
 
Deze Curaçaose kunstenaar heeft zijn talent voor het schilderen op jonge leeftijd ontdekt en heeft het verder ontwikkeld door deelname aan de Curaçao Art Academy en andere workshops. Eerdere exposities heeft hij gehouden in de Biblioteka Nashonal, Sentro di Bario Tera Kora en in Blue Bay Resort. Zijn werken zijn de komende weken te bezichtigen in de hal en de gang van het Stadhuis.
 
Tevens kunnen bezoekers de werken in het kader van 150 Jaar Hof bezoeken. Deze tentoonstelling bevat verschillende kunstwerken van personeelsleden van het Hof. 
 
Beide exposities kunnen gratis bezichtigd worden door bezoekers aan het Stadhuis die er voor een zaak zijn of die gewoon belangstelling hebben voor deze werken.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.