Regering Sint Maarten gevallen

PHILIPSBURG - De regering van Sint Maarten is gevallen. Het kabinet van premier Leona Marlin-Romeo had al geen meerderheid meer na het vertrek van parlementslid Franklin Meyer en verliest nu door de impasse nog twee zetels in de volksvertegenwoordiging.
 
Sint Maarten is sinds 2010 een zelfstandig land binnen het Nederlandse Koninkrijk. Het is de negende keer in tien jaar dat de regering van het land valt. Omdat het parlement maar vijftien zetels heeft, steunen regeringen vaak op een krappe meerderheid en is de macht van een zetel groot.
 
Chanel Brownbill heeft zijn steun aan de regering-Marlin opgezegd vanwege de “onzekerheid in het land”. Hij is uit de coalitiepartij United Democrats gestapt. Ook zijn partijgenoot Luc Mercelina gaat verder als zelfstandig parlementslid, omdat hij vindt dat er nauwelijks vooruitgang wordt geboekt in de wederopbouw van het eiland. Volgens hem is de armoede op het eiland toegenomen.
 
Twee oppositiepartijen hebben aangekondigd een nieuwe coalitie te willen vormen, die samen met de onafhankelijke parlementariërs een meerderheid heeft. Als het daarvan komt, treedt mogelijk ook de omstreden oud-premier William Marlin weer toe tot de regering. Een andere optie is dat er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.
 
Marlin verloor in 2017 het vertrouwen van het parlement, omdat hij niet akkoord wilde gaan met de voorwaarden die Nederland stelde aan het beschikbaar stellen van 550 miljoen euro voor noodhulp na de verwoestende orkaan Irma. Uiteindelijk stapte William Marlin zelf op.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.