De Brauw Blackstone Westbroek takes over from NautaDutilh

Last friday the yearly list of Top 50 Law firms in the Netherlands was made public. The list is part of the Stand van de Advocatuur 2010, a yearly publication by KSU Publishers. In the list De Brauw Blackstone Westbroek has this year taken over the leading position of NautaDutilh. The number of lawyers at De Brauw rose from 273 to 281. With this the firm is the only firm in the Top 10 that has shown a growth in the number of lawyers.

De Top 50: De Brauw Blackstone Westbroek neemt stokje over van NautaDutilh

De Brauw Blackstone Westbroek heeft dit jaar de koppositie in de Top 50 van advocatenkantoren overgenomen van NautaDutilh. Het aantal advocaten bij De Brauw steeg van 273 naar 281. Het kantoor is daarmee de enige uit de Top 10 dat een stijging van het aantal advocaten laat zien. Dat blijkt uit de vrijdag 26 maart gepresenteerde Stand van de Advocatuur 2010, de jaarlijkse uitgave van KSU Uitgeverij.

De nummer 2 op de lijst, NautaDutilh, zag het aantal advocaten dalen met zestien, van 289 naar 273. Het aantal advocaten dat voor NautaDutilh werkzaam is in het buitenland (New York, Brussel en Londen), daalde van 18 naar 13. Ook de nummer 3 op de lijst, Houthoff Buruma, noteert een daling van zestien advocaten. Vorig jaar waren er 268 werkzaam bij Houhoff, dit jaar zijn dat er 252.
Allen & Overy kondigde in februari van jaar in de media aan dat 29 van de 477 arbeidsplaatsen aan de Amsterdamse Apollolaan kwamen te vervallen. De operatie heeft geleid tot een vemindering van het aantal advocaten van 188 naar 184. Het kantoor bezet net als vorig jaar de vijfde plaats op de ranglijst. Het verschil tussen de 'big four' (allemaal ruim boven de tweehonderd advocaten) en de nummer 5 is daarmee wel wat kleiner geworden.
AKD (Prinsen van Wijmen is met ingang van 1 januari 2010 komen te vervallen) heeft dit jaar tien advocaten minder aan het werk dan vorig jaar. Vorig jaar bedroeg het aantal advocaten 184, dit jaar zijn dat er 174. Stibbe noteert precies dezelfde daling: tien advocaten. Het aantal advocaten bedraagt thans 158.
Op plaats acht staat CMS Derks Star Busmann met 147 advocaten, precies hetzelfde aantal advocaten als vorig jaar. Het kantoor stijgt door het stabiele aantal een plaatsje op de ranglijst, van positie negen naar acht. Dat gaat ten koste van Clifford Chance, dat van de kantoren uit de Top 10 de sterkste daling laat zien: waren er vorig jaar nog 162 advocaten aan het werk bij dit Amsterdamse kantoor, thans bedraagt het aantal advocaten 141, een daling van 21. Positie nummer 10 wordt net als vorig jaar bezet door Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn. Het Haagse kantoor heeft nu 135 advocaten aan het werk, vorig jaar waren dat er 146.
Van de grote kantoren is Van Doorne een opvallende stijger. Het kantoor kreeg er het afgelopen jaar - tegen de algemene trend in - acht advocaten bij. Het stijgt daarmee van positie 15 naar 12.
Er is dit jaar één nieuw kantoor in de Top 50: Spigthoff op positie 46, met 38 acdvocaten. Linklaters was vorig jaar met positie 50 (36 advocaten) nieuw in de lijst, maar is er dit jaar weer uit gevallen. Vorig jaar was de ondergrens om in de Top 50 te komen 36 advocaten, dit jaar 34 (Ekelmans & Meijer).

(Source: Advocatie.nl)

Of the Top 50 firms in the Netherlands 3 have ties with Dutch Antilles lawfirms. Pels Rijcken (no. 10) (previous year no. 10) has an association with HBN Law. Van Doorne (no. 12) (previous year no.15) has an association with VanEps Kunneman van Doorne. Spigthoff, who first entered the top 50 this year at no. 47, has a branch office in Curacao.

Curacao Legal Portal shall publish later this week the Top 25 Law firms of the Dutch Caribbean 2010 as well as the Top 10 Law firms of the relevant seperate Caribbean jurisdictions, being Curacao, Aruba, St Maarten and Bonaire.

CLP 31 March 2010

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.