Nederlandse militairen helpen bij beveiliging Venezolanen op Curaçao

WILLEMSTAD - Nederlandse militairen en marechaussees gaan op Curaçao helpen bij het beveiligen van migranten uit Venezuela, die vastzitten in extra opvangplekken. Ze zitten daar omdat de SDKK-gevangenis op het eiland overvol zit.
 
Het OM op Curaçao heeft de aanvraag voor de zogeheten harde bijstand gedaan.
 
Het houdt in dat de militairen en marechaussees bewapend zijn. 35 militairen die nu al op het eiland zijn gelegerd, zullen per direct 24 uur per dag, 7 dagen in de week worden ingezet voor de beveiliging. Ze worden ingezet voor controles en moeten voorkomen dat Venezolanen ontsnappen.
 
Gisteren kwam naar buiten dat vreemdelingenadvocaten op Curaçao zeggen dat de regering van het eiland opgepakte Venezolanen collectief uitzet. De snelle uitzetting zou in strijd zijn met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.
 
De militaire hulp van Nederlandse kant blijft tot alle Venezolanen zijn uitgezet. Dat kan vrij snel zijn, omdat in de regel Venezolanen snel worden uitgezet op Curaçao.
 
NOS

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.