UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.
 
Op zeer creatieve en ondernemende wijze creëerden zij vier unieke installaties. Naast informatie over Kaya Kaya dragen zij ieder een specifieke boodschap uit voor het publiek.
 
In dit vak, dat bijna 50 studenten vanuit verschillende opleidingen van de FdTW volgen, hebben de studenten verschillende theorieën over ondernemerschap geleerd. Vervolgens hebben zij dit direct toegepast in de praktijk door zelf een creatieve info booth te bedenken, ontwikkelen en realiseren.
 
De vier info booths sluiten aan bij de vier pilaren van Kaya Kaya: 1) Sociaal, 2) Cultureel, 3) Economisch en 4) Fysiek. De studenten organiseren ‘social games’ om mensen op een speelse wijze weer met elkaar in contact te brengen, begeleiden een spel dat zij hebben ontwikkeld over de geschiedenis en cultuur van Curaçao, stimuleren bezoekers om een boodschap achter te laten met een schildering op een zelf gemaakt hart van pallets en inspireren bezoekers met een ‘vertical garden’ die zij hebben gemaakt (hiervoor hebben zij honderden plastic flesjes gerecycled). Ook nodigen ze bezoekers uit om elektriciteit op te wekken met de ‘electric footsteps’ die zij zelf hebben gemaakt.
 
“Het geeft extra motivatie dat een opdracht voor onze opleiding ook echt gebruikt wordt in de praktijk. Daarbij zorgt het ook voor extra druk, want we moeten echt zorgen dat het op tijd af is, omdat we natuurlijk wel iets willen presenteren waar we ook echt trots op zijn”, aldus student Eva Peterson.
 
“Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie en alles wat daarbij komt kijken, zoals het zoeken van de juiste materialen, creatieve oplossingen bedenken om het einddoel mogelijk te maken, en communicatie met verschillende stakeholders”, vertelt student Victor Tromp.
 
Studenten hebben zelf sponsoring gezocht om hun installaties mogelijk te maken. Zo hebben ze sponsoring van Mi Kas Realty uit Bonaire en Holiday Occasions van Roosevelt Center ontvangen. Ook heeft de FdTW geholpen bij het verkrijgen van een mooie
sponsoring van Betonindustrie Brievengat BV, die dit initiatief met enthousiasme ondersteunt. Tot slot heeft Kaya Kaya de studenten op weg geholpen vanuit de verschillende donaties die zij hebben ontvangen van o.a. ENNIA, CTB, Kooyman, MCB, AVF Paints en Amstel Bright. “Op deze wijze doen zij ervaring op met verschillende aspecten van ondernemerschap”, vult Lise Anna Janson aan, docent van het vak Technopreneurship.
 
Zaterdag 21 december 2019 zijn de info booths van de studenten te bewonderen bij de ‘Street Party’ Kaya Kaya in Otrobanda.

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.