UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.
 
Op zeer creatieve en ondernemende wijze creëerden zij vier unieke installaties. Naast informatie over Kaya Kaya dragen zij ieder een specifieke boodschap uit voor het publiek.
 
In dit vak, dat bijna 50 studenten vanuit verschillende opleidingen van de FdTW volgen, hebben de studenten verschillende theorieën over ondernemerschap geleerd. Vervolgens hebben zij dit direct toegepast in de praktijk door zelf een creatieve info booth te bedenken, ontwikkelen en realiseren.
 
De vier info booths sluiten aan bij de vier pilaren van Kaya Kaya: 1) Sociaal, 2) Cultureel, 3) Economisch en 4) Fysiek. De studenten organiseren ‘social games’ om mensen op een speelse wijze weer met elkaar in contact te brengen, begeleiden een spel dat zij hebben ontwikkeld over de geschiedenis en cultuur van Curaçao, stimuleren bezoekers om een boodschap achter te laten met een schildering op een zelf gemaakt hart van pallets en inspireren bezoekers met een ‘vertical garden’ die zij hebben gemaakt (hiervoor hebben zij honderden plastic flesjes gerecycled). Ook nodigen ze bezoekers uit om elektriciteit op te wekken met de ‘electric footsteps’ die zij zelf hebben gemaakt.
 
“Het geeft extra motivatie dat een opdracht voor onze opleiding ook echt gebruikt wordt in de praktijk. Daarbij zorgt het ook voor extra druk, want we moeten echt zorgen dat het op tijd af is, omdat we natuurlijk wel iets willen presenteren waar we ook echt trots op zijn”, aldus student Eva Peterson.
 
“Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie en alles wat daarbij komt kijken, zoals het zoeken van de juiste materialen, creatieve oplossingen bedenken om het einddoel mogelijk te maken, en communicatie met verschillende stakeholders”, vertelt student Victor Tromp.
 
Studenten hebben zelf sponsoring gezocht om hun installaties mogelijk te maken. Zo hebben ze sponsoring van Mi Kas Realty uit Bonaire en Holiday Occasions van Roosevelt Center ontvangen. Ook heeft de FdTW geholpen bij het verkrijgen van een mooie
sponsoring van Betonindustrie Brievengat BV, die dit initiatief met enthousiasme ondersteunt. Tot slot heeft Kaya Kaya de studenten op weg geholpen vanuit de verschillende donaties die zij hebben ontvangen van o.a. ENNIA, CTB, Kooyman, MCB, AVF Paints en Amstel Bright. “Op deze wijze doen zij ervaring op met verschillende aspecten van ondernemerschap”, vult Lise Anna Janson aan, docent van het vak Technopreneurship.
 
Zaterdag 21 december 2019 zijn de info booths van de studenten te bewonderen bij de ‘Street Party’ Kaya Kaya in Otrobanda.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.