Om publiceert richtlijn voor rijden onder invloed

WILLEMSTAD - Tegenwoordig worden er op  Curacao dagelijks alcoholcontroles gehouden, waardoor er meer zaken zijn die een afdoening behoeven. Naar aanleiding hiervan heeft het Openbaar Ministerie (OM) een richtlijn vastgelegd voor het rijden onder invloed van alcohol.
 
Omdat de controles doorgaans met een ademanalyseapparaat verricht worden, kan men beter dan voorheen constateren of een automobilist teveel alcohol tot zich heeft genomen. Een ademanalysetest geeft dus aan of een autobestuurder meer heeft gedronken dan wettelijk is toegestaan.
 
Uit talloze onderzoeken blijkt dat als men meer drinkt dan 220 Ugl (= microgram per liter) de rijvaardigheid sterk afneemt. Daarom is het maximale wettelijke alcoholgehalte voor een autobestuurder 220 Ugl. Soms gaat het echter om relatief lichte overschrijdingen. Bij een strafvoorstel van de kant van het OM wordt hiermee rekening gehouden. Dit alles staat vastgesteld in de ‘Richtlijn rijden onder invloed van alcohol’ gepubliceerd door het OM.
 
Bovendien worden vanaf nu door het OM rijbewijzen ingehouden bij recidive (meerdere keren voor dronkenschap achter het stuur); wanneer men veel te veel drank opheeft, en tevens bij ongevallen. Bij een tweede keer dronken rijden volgt een voorwaardelijk hechtenis als voorstel van het OM. Een derde keer dronken rijden zal tot hechtenis als strafvoorstel leiden en een verblijf in het SDKK.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.