Om publiceert richtlijn voor rijden onder invloed

WILLEMSTAD - Tegenwoordig worden er op  Curacao dagelijks alcoholcontroles gehouden, waardoor er meer zaken zijn die een afdoening behoeven. Naar aanleiding hiervan heeft het Openbaar Ministerie (OM) een richtlijn vastgelegd voor het rijden onder invloed van alcohol.
 
Omdat de controles doorgaans met een ademanalyseapparaat verricht worden, kan men beter dan voorheen constateren of een automobilist teveel alcohol tot zich heeft genomen. Een ademanalysetest geeft dus aan of een autobestuurder meer heeft gedronken dan wettelijk is toegestaan.
 
Uit talloze onderzoeken blijkt dat als men meer drinkt dan 220 Ugl (= microgram per liter) de rijvaardigheid sterk afneemt. Daarom is het maximale wettelijke alcoholgehalte voor een autobestuurder 220 Ugl. Soms gaat het echter om relatief lichte overschrijdingen. Bij een strafvoorstel van de kant van het OM wordt hiermee rekening gehouden. Dit alles staat vastgesteld in de ‘Richtlijn rijden onder invloed van alcohol’ gepubliceerd door het OM.
 
Bovendien worden vanaf nu door het OM rijbewijzen ingehouden bij recidive (meerdere keren voor dronkenschap achter het stuur); wanneer men veel te veel drank opheeft, en tevens bij ongevallen. Bij een tweede keer dronken rijden volgt een voorwaardelijk hechtenis als voorstel van het OM. Een derde keer dronken rijden zal tot hechtenis als strafvoorstel leiden en een verblijf in het SDKK.

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.