Orde van Advocaten roept advocaten op zo min mogelijk naar rechtbank te gaan

WILLEMSTAD - De Orde van Advocaten Curacao roept advocaten en partijen op om niet naar de rolzitting in de rechtbank te gaan, behalve naar zaken die geen uitstel dulden.
 
In dat geval zal dit uitsluitend in overleg met de advocaat van de wederpartij gebeuren, opdat vaststaat dat beide partijen dan vertegenwoordigd zijn en men niet voor niets gaat.
 
Het Hof zal vanaf dinsdag alle vonnissen gaan mailen, die bekend zijn en niet zelf al zijn afgehaald. Voortzettingen van zaken worden twee weken aangehouden, tenzij beide partijen aanwezig zijn.
 
Als het gaat om een nieuwe zaak kan het stellen door de advocaat (melden dat hij de advocaat is van de gedaagde partij) per mail gebeuren.
 
Uitgangspunt is dat niemand verplicht wordt in de rechtbank te verschijnen.
 
Maandag is er opnieuw overleg om afspraken voor de komende weken te maken…

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.