Orde van Advocaten roept advocaten op zo min mogelijk naar rechtbank te gaan

WILLEMSTAD - De Orde van Advocaten Curacao roept advocaten en partijen op om niet naar de rolzitting in de rechtbank te gaan, behalve naar zaken die geen uitstel dulden.
 
In dat geval zal dit uitsluitend in overleg met de advocaat van de wederpartij gebeuren, opdat vaststaat dat beide partijen dan vertegenwoordigd zijn en men niet voor niets gaat.
 
Het Hof zal vanaf dinsdag alle vonnissen gaan mailen, die bekend zijn en niet zelf al zijn afgehaald. Voortzettingen van zaken worden twee weken aangehouden, tenzij beide partijen aanwezig zijn.
 
Als het gaat om een nieuwe zaak kan het stellen door de advocaat (melden dat hij de advocaat is van de gedaagde partij) per mail gebeuren.
 
Uitgangspunt is dat niemand verplicht wordt in de rechtbank te verschijnen.
 
Maandag is er opnieuw overleg om afspraken voor de komende weken te maken…

Aangifte tegen gezaghebber Bonaire geseponeerd

KRALENDIJK - Op 6 maart 2020 hebben mevrouw R. Hellburg-Makaai en de heren M. Pieters en C. Abraham, leden van de Eilandsraad Bonaire, aangifte gedaan van valsheid in geschrift tegen de gezaghebber van Bonaire.

Hof wijst beklag James Finies af

KRALENIJK - Op 6 september 2019 is de heer James Finies aangehouden omdat hij de aanwijzing van de politie niet had gevolgd tijdens de viering van Dia di Boneiru op het Wilhelminaplein.

4-DAAGSE VERDIEPINGSCURSUS ERFRECHT EN HUWELIJKSVERMOGENSRECHT tot nader order uitgesteld

De verdiepingscursus Erfrecht en Huwelijksvermogensrecht op Sint Maarten, die gepland was van 30 maart to 2 april, is in verband met de coronacrisis tot nader order uitgesteld. Wij houden u op de hoogte zodra er een nieuwe datum is gepland.
De boeken geschreven door Prof. mr. Gregor van der Burght zijn uiteraard wel gewoon te bestellen via de gebruikelijke kanalen.
BOEKEN: 
ISBN-13: 978-9462405288
ISBN: 9789462402874