Orde van Advocaten roept advocaten op zo min mogelijk naar rechtbank te gaan

WILLEMSTAD - De Orde van Advocaten Curacao roept advocaten en partijen op om niet naar de rolzitting in de rechtbank te gaan, behalve naar zaken die geen uitstel dulden.
 
In dat geval zal dit uitsluitend in overleg met de advocaat van de wederpartij gebeuren, opdat vaststaat dat beide partijen dan vertegenwoordigd zijn en men niet voor niets gaat.
 
Het Hof zal vanaf dinsdag alle vonnissen gaan mailen, die bekend zijn en niet zelf al zijn afgehaald. Voortzettingen van zaken worden twee weken aangehouden, tenzij beide partijen aanwezig zijn.
 
Als het gaat om een nieuwe zaak kan het stellen door de advocaat (melden dat hij de advocaat is van de gedaagde partij) per mail gebeuren.
 
Uitgangspunt is dat niemand verplicht wordt in de rechtbank te verschijnen.
 
Maandag is er opnieuw overleg om afspraken voor de komende weken te maken…

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.