Orde van Advocaten roept advocaten op zo min mogelijk naar rechtbank te gaan

WILLEMSTAD - De Orde van Advocaten Curacao roept advocaten en partijen op om niet naar de rolzitting in de rechtbank te gaan, behalve naar zaken die geen uitstel dulden.
 
In dat geval zal dit uitsluitend in overleg met de advocaat van de wederpartij gebeuren, opdat vaststaat dat beide partijen dan vertegenwoordigd zijn en men niet voor niets gaat.
 
Het Hof zal vanaf dinsdag alle vonnissen gaan mailen, die bekend zijn en niet zelf al zijn afgehaald. Voortzettingen van zaken worden twee weken aangehouden, tenzij beide partijen aanwezig zijn.
 
Als het gaat om een nieuwe zaak kan het stellen door de advocaat (melden dat hij de advocaat is van de gedaagde partij) per mail gebeuren.
 
Uitgangspunt is dat niemand verplicht wordt in de rechtbank te verschijnen.
 
Maandag is er opnieuw overleg om afspraken voor de komende weken te maken…

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.