Ook Curacao neemt strenge maatregelen om coronacrisis

WILLEMSTAD - De Curaçaose overheid heeft maandag een reeks maatregelen doorgevoerd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het zijn volgens minister-president Eugene Rhuggenaath ingrijpende maatregelen. 
 
Het vliegverkeer en de scheepvaart worden bijna helemaal stilgelegd. Publieke bijeenkomsten als voetbalwedstrijden en kerkdiensten zijn verboden. De viering van het populaire oogstfeest (Seú) later deze maand is uitgesteld.
 
Alle vluchten van en naar Curaçao zijn in principe opgeschort. Alleen inwoners met een retourticket en een Curaçaos legitimatiebewijs kunnen de komende dagen terugkomen. Niet-ingezetenen worden niet toegelaten op het eiland. Zij kunnen nog wel vertrekken, de inwoners van Curacao zelf mogen echter niet van het eiland vertrekken.
 
Medisch personeel en vracht vanuit andere voormalige Antilliaanse eilanden mogen nog wel komen. Wie arriveert in Willemstad gaat verplicht veertien dagen in quarantaine, bij voorkeur thuis.
 
Naast het verbod op openbare bijeenkomsten vraagt de regering ook aan werknemers om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. En wie het huis niet uit hoeft, wordt gevraagd thuis te blijven. Mensen met cruciale beroepen mogen wel naar buiten.
 
Andere Curaçaoënaars mogen alleen de straat op voor boodschappen of een bezoek aan de bank. Ook mogen ze de natuur in of het strand op, maar dan moeten ze wel minimaal twee meter afstand van elkaar houden.
 
Ook de toeristische sector wordt geraakt door de maatregelen. Restaurants mogen alleen nog eten en drinken meegeven. Het is verboden voor gasten om binnen of op het terras te gaan zitten.
 
Verder is het verboden om verzorgingshuizen te bezoeken. In het openbaar vervoer moeten chauffeurs ervoor zorgen dat reizigers op minimaal twee meter afstand blijven. Alle cafés op het eiland worden gesloten.
 
Bij begrafenissen worden maximaal tien personen toegelaten. 
 
Ook op de andere eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk worden vergelijkbare maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zowel op Aruba als op Curaçao zijn drie besmettingen geregistreerd. Op Sint-Maarten, Bonaire, Sint-Eustatius en Saba zijn geen besmettingen vastgesteld.

Aangifte tegen gezaghebber Bonaire geseponeerd

KRALENDIJK - Op 6 maart 2020 hebben mevrouw R. Hellburg-Makaai en de heren M. Pieters en C. Abraham, leden van de Eilandsraad Bonaire, aangifte gedaan van valsheid in geschrift tegen de gezaghebber van Bonaire.

Hof wijst beklag James Finies af

KRALENIJK - Op 6 september 2019 is de heer James Finies aangehouden omdat hij de aanwijzing van de politie niet had gevolgd tijdens de viering van Dia di Boneiru op het Wilhelminaplein.

4-DAAGSE VERDIEPINGSCURSUS ERFRECHT EN HUWELIJKSVERMOGENSRECHT tot nader order uitgesteld

De verdiepingscursus Erfrecht en Huwelijksvermogensrecht op Sint Maarten, die gepland was van 30 maart to 2 april, is in verband met de coronacrisis tot nader order uitgesteld. Wij houden u op de hoogte zodra er een nieuwe datum is gepland.
De boeken geschreven door Prof. mr. Gregor van der Burght zijn uiteraard wel gewoon te bestellen via de gebruikelijke kanalen.
BOEKEN: 
ISBN-13: 978-9462405288
ISBN: 9789462402874