Hof wijst beklag James Finies af

KRALENIJK - Op 6 september 2019 is de heer James Finies aangehouden omdat hij de aanwijzing van de politie niet had gevolgd tijdens de viering van Dia di Boneiru op het Wilhelminaplein.
 
De heer Finies had van de gezaghebber een vergunning gekregen om te demonstreren. In de vergunning was onder meer een plaats aangewezen waar de heer Finies zijn manifestatie mocht houden en ook dat hij niet de openbare orde mocht verstoren.
 
Tijdens een controle door de politie werd de heer Finies verzocht om op de aangewezen plek te gaan. Op dat moment ontstond er een woordenwisseling over de interpretatie van de vergunning. Vervolgens heeft de politie de heer Finies herhaaldelijk bevolen om zich te verplaatsen en de spullen op te ruimen. Hij weigerde en is daarna aangehouden.
 
Omdat de heer Finies niet eerder in aanraking was gekomen met justitie heeft het Openbaar Ministerie de strafrechtelijke zaak, voorwaardelijk geseponeerd met een proefperiode van één jaar. Dit betekent dat hij zich in die periode niet schuldig kan maken aan strafbare feiten. Anders wordt hij alsnog strafrechtelijk vervolgd. De heer Finies heeft van dit sepot beklag gedaan bij het Hof omdat hij van mening was dat een voorwaardelijk sepot als een strafrechtelijk verwijt tegen hem moest worden opgevat en dat vrijspraak door de rechter zijn naam zou zuiveren.
 
De heer Finies heeft aangevoerd dat hij in zijn recht stond om op de des betreffende plek te demonstreren, maar het Hof was van mening dat deze omstandigheid geen reden was om niet te voldoen aan de bevelen van de politie en zich vervolgens te verzetten tegen de aanhouding. Gelet op deze omstandigheden acht het Hof de beslissing van de officier van justitie om niet tot vervolging over te gaan en de zaak voorwaardelijk te seponeren, gerechtvaardigd en heeft het beklag van de heer Finies afgewezen en dus blijft het voorwaardelijk sepot in stand.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.