Aangepaste dienstverlening Hof van Justitie tot en met 31 maart

WILLEMSTAD - Ook het Gemeenschappelijk Hof van Justitie past zijn dienstverlening aan. Aan de ene kant moet de rechtspraak blijven draaien, maar aan de andere kant moeten de risico’s van verspreiding van het Corona virus zo min mogelijk verspreid worden.
 
Aangepaste openingstijden
Alle vestigingen van het Hof hanteren per direct aangepaste openingstijden. De vestigingen zijn van 8:00 tot 12:00 uur geopend voor publiek.
 
Zittingen
Zoals eerder vermeld gaan alleen de urgente zittingen door. Het Hof heeft op de website www.gemhofvanjustitie.org/corona een overzicht geplaatst waar u kunt lezen wat voor soort zaken als urgent worden beschouwd.
 
Indienen van stukken
Rechtzoekenden worden gestimuleerd zo min mogelijk bij de balies van het Hof te komen. Om dit te faciliteren wordt het mogelijk om voor nieuwe zaken beroepsschriften, verzoekschriften en bijbehorende documenten per mail in te dienen. Voor de vestigingen Aruba, Curaçao en Bonaire geldt ook dat stukken in lopende zaken per mail kunnen worden ingediend. Partijen op Sint Maarten dienen stukken in lopende zaken bij de balie van het Gerecht in te dienen.
 
Nadat stukken in nieuwe zaken per mail zijn ingediend ontvangt de indiener bericht en instructies over de verdere gang van zaken. Hiervoor wordt u ook verwezen naar www.gemhofvanjustitie.org/corona. Indien de klant toch bij de balie moet komen, geldt een wachtrij-beperking en een beperking aangaande de hoeveelheid personen die tegelijkertijd in de wachtruimtes mogen. 

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.