Fatum organizes Pension workshops

Tuesday 20 april, wednesday 21 april and thursday 22 april Fatum organizes again a series of pension workshops, starting at 18.00 hour.

 

“Dinsdag 20 april, woensdag 21 april en donderdag 22 april organiseert Fatum wederom een reeks pensioen workshops. We beginnen telkens om 18.00 uur. Ontvangst vindt plaats vanaf 17.30 uur. Let wel; dezelfde workshops worden drie keer aangeboden. Het is dus geen driedaagse pensioenworkshop.
We bieden een volledig programma zodat u inzicht krijgt in de ontwikkelingen in pensioenland.

Veel ondernemers beschouwen hun bedrijf als hun pensioen. Dat is uiteraard een reële mogelijkheid want u zou te zijner tijd uw bedrijf kunnen verkopen om met de opbrengsten een pensioen aan te kopen. Dat betekent echter wel dat uw bedrijf gezond moet zijn, dat er belangstelling moet zijn voor een overname en dat het bedrijf ook voldoende opbrengt. Action Coach geeft u paar zinvolle tips om uw bedrijf te laten groeien zodat uw bedrijf straks inderdaad uw pensoen is. http://www.actioncoach.com/arnoutdruyvesteyn/

Daarna schetsen we in het kort de pensioenontwikkelingen in de Nederlandse Antillen. Wat zijn nu precies de consequenties van de vergrijzing voor uw pensioen? Helaas zijn de implicaties niet gering en wordt de betaalbaarheid van ons pensioenstelsel stevig op de proef gesteld indien we geen maatregelen nemen. Verder laten we zien dat vergrijzing niet een exclusief verschijnsel op Curacao is. Het is een probleem wat zich wereldwijd voordoet.

Van Judith Brewster van B&B Consultancy krijgt u een uiteenzetting van de verschillende opties die u heeft om een 'zuivere' pensioenregeling op te zetten. U kunt uiteraard verzekeren maar wat is dan precies "Eigen Beheer". Wat zijn de voor- en nadelen van beide constructies en wat is voor u het beste. De grote vraag is eigenlijk; hoeveel werk besteedt u aan uw pensioen? Wilt u zich bezighouden met ondernemen en niet met de opbouw van uw pensioen? Kies dan voor verzekeren. Vindt u het leuk om de administratie van uw eigen pensioenfonds bij te houden of bij te laten houden, dan is "Eigen Beheer" te overwegen. http://bb-consultancy.com/

Tot slot een kleine pensioenquiz met leuke vragen en nog leukere prijzen en dan een kleine cocktail party om, indien gewenst, vervolgafspraken te maken.”

13 April 2010

 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.