Engels from HBN Law to BT & P

Last month Rauf Engels made the transfer, from being an attorney at HBN Law, to the Bureau Telecommunications and Post (BT & P) as a counsel. BT&P is the semi-autonomous regulatory authority for the Netherlands Antilles' communications industries, with responsibilities across television, radio, telecommunications and wireless communications services.

Bij HBN Law hield Engels voornamelijk bezig met juridische vraagstukken op het gebied van de telecommunicatie. Het komt niet zo vaak voor dat een jurist overstapt van de advocatuur naar de publieke sector, maar toen Engels van het BT&P het aanbod kreeg om daar de functie van jurist te gaan bekleden, greep hij dit met beide handen aan. Dit zou hem de mogelijkheid geven om zich in dit rechtsgebied te specialiseren en zodoende meer kennis te krijgen van zowel de juridische als de technische kant van dit rechtsgebied. Engels is de uitdaging aangegaan bij BT&P, dat haar takenpakket flink aan het uitbreiden is en zich op korte termijn ook gaat bezig houden met het houden van toezicht op Aqualectra, Curoil en E-gaming sector. Wel heeft Engels het verzoek ingediend om ingeschreven te blijven als advocaat.

Na zijn rechtenstudie in Rotterdam (Staats- en Bestuursrecht en Rechtspleging) en aan de UNA, trad Engels in 2006 in dienst bij HBN Law. Als advocaat procedeerde hij veel tegen het BT&P. In zijn huidige functie houdt hij zich voornamelijk bezig met de compliance van de concessiehouders en machtiginghouders.

9 April 2010

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.