Openbare verkoop door Openbaar Ministerie Curacao

WILLEMSTAD - Op donderdag 16 juli 2020 om 11.00 uur ‘s ochtends zal het Openbaar Ministerie en het Integraal Afpakteam Curaçao door tussenkomst van de deurwaarder overgaan tot de openbare verkoop van een aantal in beslag genomen motorrijtuigen.
 
Het Integraal Afpakteam Curaçao heeft de afgelopen jaren met succes diverse onderzoeken en acties gedaan waarbij er een groot aantal goederen in beslag zijn genomen. Deze onderzoeken en acties waren met name gericht op illegaal verkregen vermogen door criminele ondermijnende activiteiten. Door de openbare verkoop willen het Openbaar Ministerie en het Integraal Afpakteam Curaçao een duidelijk signaal afgeven aan de samenleving dat misdaad niet loont.
 
Het Openbaar Ministerie en het Afpakteam streven ernaar om deze openbare verkopen regelmatig te laten houden. Goederen die openbaar verkocht zullen worden zijn onder andere auto’s en scooters. Een ieder die geïnteresseerd is kan de veiling bijwonen op het terrein van Arbeidszorg gelegen aan de Bellisimaweg z/n (zijweg Sta. Rosaweg nabij SUVEC). Bezichtiging van de voertuigen kan geschieden op de dag van de verkoop vanaf 8.00 uur ’s morgens.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.