Hof Curacao verhuist van Punda naar Nieuwe Haven

WILLEMSTAD – Per 6 augustus 2020 opent de vestiging Curaçao van het Gemeenschappelijk Hof van Curaçao haar deuren op de nieuwe locatie aan de Emancipatie Boulevard Dominico F. ‘Don’ Martina 18, tegenover Aqualectra (Nieuwe Haven).
 
Het nieuwe pand is moderner en is ook beter toegankelijk voor de bezoekers die slecht ter been zijn.
 
Tijdelijke locatie
Het Hof verlaat Punda voor het eerst in 151 jaar. Het Stadhuis, ook bekend als 21 Trapi, is toe aan een grondige renovatie om te kunnen voldoen aan de vereisten van een moderne gerechtelijke organisatie. Deze renovatie zal een aantal jaar in beslag nemen.
 
Sluiting Front Office voor verhuizing
De verhuizing is een intensieve organisatie waarvoor de voorbereidingen al in volle gang zijn. Om de meer dan 100 medewerkers op een efficiënte manier te verhuizen, zal de Front Office van vrijdag 31 juli tot en met woensdag 5 augustus 2020 gesloten zijn voor publiek. Overige afdelingen zijn beperkt bereikbaar. Van donderdag 6 tot en met vrijdag 14 augustus 2020 is de Front Office (balie) van 8:00 tot 12:00 uur geopend.
 
Indienen van stukken
Gedurende de verhuisperiode en de dagen met aangepaste openingstijden is het ook mogelijk om verzoekschriften, beroepschriften en processtukken digitaal in te dienen door te mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . U dient wel in dezelfde week de hardcopy in te dienen bij de Front Office. Stukken die groter zijn dan 10 MB kunnen met www.wetransfer.com worden gestuurd. U ontvangt via mail instructies over de (digitale) betaling van griffierechten.
 
Zittingen
De verhuizing valt in het reces van het Hof. Van woensdag 5 tot en met vrijdag 14 augustus 2020 gaan alleen de noodzakelijke zittingen, zoals kort gedingen en strafzaken, door. Deze zittingen worden op de nieuwe locatie gehouden.
 
Informatie
Het Hof zal de komende weken via de lokale media en de Facebookpagina Hof van Justitie Curacao (link: facebook.com/hvjCuracao) alsook de website www.gemhofvanjustitie.org informatie geven over de verhuizing.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.