Fatum Best in Business Award

 

Friday 4 June Fatum organizes the fifth Pension & Business Day. At this event there is also a ceremony of the Best in Business Award. Companies and/or entrepreneurs can register for the Best in Business Award through the website www.pensioen.an.

Fatum Best in Business Award 2010, de inschrijving gaat weer van start. Wie wordt de winnaar van de derde editie van de Fatum Best in Business Award?

Waarom de Fatum Best in Business Award?

Ondernemers maken het verschil. Zij ontplooien nieuwe initiatieven, zij boren nieuwe markten aan en ontwikkelen deze, zij ontwikkelen nieuwe producten en concepten. Niet zelden leidt dit namelijk tot meer werkgelegenheid en meer werkgelegenheid leidt tot een verdere stijging van het Bruto Nationaal Product, tot extra belastinginkomsten voor de overheid die deze gelden op haar beurt weer investeert in zaken als onderwijs, infrastructuur, gezondheidszorg et cetera. Zo creëren we op Curaçao meer welvaart en daar hebben we allemaal belang bij want meer welvaart leidt tot meer welzijn!

 

Voorbeelden van deze nieuwe initiatieven zijn onder andere de investeringen in de hotelsector en in grote culturele evenementen want deze trekken toeristen aan, toeristen die hier hun geld spenderen. Verder zien we de pogingen van de Curacao International Financial Servies Association die pleit voor een verschuiving van een ‘tax driven’ beleid naar een ’investor driven’ beleid. Dit laatste moet leiden tot het vergroten van werkgelegenheid op ons eiland. Dus we zoeken niet alleen naar buitenlandse bedrijven die hier komen om belastingvoordelen te krijgen maar naar bedrijven die hier een vestiging opzetten ter ondersteuning van hun activiteiten in bijvoorbeeld de Zuidamerikaanse regio. En wat te denken van de oprichting van de Dutch Caribbean Securities Exchange! Allemaal ontwikkelingen die op termijn zeer positief kunnen uitpakken.

 

Nu zijn dit initiatieven op grote schaal met veel belanghebbenden maar het begint uiteraard met kleine initiatieven. Kleine bedrijven worden immers groot, net als kinderen. Dus, iedere ondernemer die vindt dat hij of zij op een positieve manier een steentje bijdraagt aan de ontwikkeling van ons mooie eiland wordt uitgenodigd om zich in te schrijven voor de Best in Business Award van Fatum. De winnaar verdient Ang 10000,-- in contanten en ladingen ‘free publicity’.

Inschrijven
U kunt zich hier inschrijven voor de Fatum Best in Business Award 2010.

Business Excellence

Bij de beoordeling van de inschrijvingen kijken we naar ‘Business Excellence’. Onder ‘Business Excellence’ wordt verstaan het systematisch gebruik van kwaliteitsmanagement beginselen en instrumenten in het ondernemen met het doel om de prestaties van de onderneming te verbeteren. Hierbij wordt gekeken naar aandacht voor de klant, aandeelhouderswaarde en procesmanagement, aandacht voor resultaat, leidersschap met lef en continuiteit in doelstellingen, management op basis van goede, actuele en betrouwbare informatie, ontwikkeling van de competenties van medewerlers, innovatie, structurele samenwerking en corporate social responsibility. Dus indien u op een of een combinatie van bovengenoemde criteria excellent heeft gepresteerd, dan maakt u kans op de Best in Business Award 2010.

 

Als winnaar bevindt u zich in een goed gezelschap. De eerste editie werd gewonnen door Cedric&Nanda Sprock van de Coffee Factory en in 2009 ging de titel naar Clark Russel van IBIS Management. Beide ondernemers zijn in staat gebleken om in minder dan 5 jaar te groeien van 2 naar 25 medewerkers.

 

Selectie

De inschrijfformulieren worden beoordeeld door een jury. Hieruit zal een selectie worden gemaakt bestaande uit een aantal bedrijven dat kans maakt op de eindoverwinning. De ondernemers van deze bedrijven zullen worden uitgenodigd om in het live radioprogramma ‘Hoyer in Business’ (Iedere vrijdagavond tussen 6 en 7 uur live vanuit Golfclub Emmastad op 105.1 FM) en een nog een nader bekend te maken programma op radio Z86 hun case te komen verdedigen. De motivatie op het inschrijfformulier in combinatie met hun ‘presentatie’ tijdens het radioprogramma zullen door de jury worden meegenomen in de uiteindelijke beoordeling. De winnaar wordt vrijdag 4 juni omstreeks 18.15 uur bekend worden gemaakt. Dit jaar zal op veler verzoek meer aandacht worden gegeven aan het juryrapport. De uitreiking vindt plaats in het Hyatt Regency Hotel op Santa Barbara Plantation.

 

Wij van Fatum wensen u heel veel succes en hopen dat wij op deze manier samen met u een steentje kunnen bijdragen aan de economische ontwikkeling van dit mooie Caribische eiland.

April 2010

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.