Professor Arjen van Rijn senior counsel at Spigthoff Litigators

AMSTERDAM - Professor mr. A.B. (Arjen) van Rijn (1956) will be a senior counsel at Spigthoff Litigators as of 1 April. With this Spigthoff Litigators is setting up a practice for regulated markets.

 

Spigthoff Litigators start praktijk gereguleerde markten

Amsterdam - Prof. Mr. A.B. (Arjen) van Rijn (1956) sluit zich per 1 april aanstaande aan bij Spigthoff Litigators als senior counsel. Arjen van Rijn zal zich binnen Spigthoff toeleggen op de verdere uitbouw van de regulatoire, bestuursrechtelijke procespraktijk voor ondernemingen.

Arjen van Rijn was de afgelopen jaren als partner verbonden aan Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn (kantoor van de landsadvocaat). Daarnaast is hij buitengewoon hoogleraar Staatsrecht en staatkundige vernieuwing aan de University of Curaçao en (thans nog) lid van de Raad van Toezicht van de Haagse Orde van Advocaten.

Mr. Frank Peters, bestuursvoorzitter van Spigthoff Litigators: “Wij zijn zeer verheugd met de komst van Arjen van Rijn. Ons kantoor richt zich volledig op litigation op de terreinen ondernemings-, financieel, straf- en fiscaal recht. Maar dikwijls zijn er ook raakvlakken met het bestuursrecht, waar bestaande cliënten ook van onze diensten gebruik willen maken. Arjen van Rijn is volgens ons bij uitstek in staat om die praktijk neer te zetten en uit te bouwen.”

Arjen van Rijn: “Wat mij zeer aanspreekt bij Spigthoff Litigators is de combinatie van durf en kwaliteit die het kantoor kenmerkt en de verdere duidelijke kwalitatieve focus op litigation die Spigthoff nastreeft. Het bestuursrecht heeft daarbinnen een logische plek. Op terreinen als omgevingsrecht en planschade zijn er nu al veel dwarsverbanden met het bestuursrecht vanuit de bestaande vastgoedpraktijk. Maar je moet ook denken aan gereguleerde markten en toezicht in brede zin, bijvoorbeeld telecommunicatie, kansspelen en gezondheidszorg. Denk ook aan de problematiek van de onrechtmatige overheidsdaad, iets waar elke bestaande sectie mee te maken heeft. Vanuit die basis wil ik mee helpen bouwen aan een zelfstandige bestuursrechtelijke praktijk. En niet te vergeten: de banden met Curaçao en de andere Caribische delen van het Koninkrijk, die mij uiteraard ook zeer aanspreken.”

De praktijk van prof. Van Rijn zal zich dus in hoofdzaak in Amsterdam bevinden, maar in voorkomende gevallen zal hij ook worden betrokken bij zaken die in Curaçao spelen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.