Wilson waarnemend gezaghebber Saba

SABA - Franklin Wilson zal binnenkort de ambtseed afleggen als de nieuwe waarnemend gezaghebber van Saba.

Wilson had deze functie al in 1991 tot 1996 tijdens de eerste ambtstermijn van voormalig Gezaghebber Sidney Sorton.

De ambtstermijn van Hubert Roy Smith als waarnemend gezaghebber eindigt op vrijdag 27 april.

Gezaghebber Jonathan Johnson bevestigde de aanstelling van Wilson met ingang van zaterdag 28 april. Op voordracht van de Eilandsraad en het Bestuurscollege werd de eindbeslissing genomen door de vertegenwoordiger van Nederland.

Wilson is een getrouwde man van 63 jaar en woont in het dorp St. John. Hij heeft een lange carrière in het onderwijs gehad. Hij is onderwijzer en daarna hoofd bij de Sacred Heart School geweest. Ook is hij coördinator van het onderwijs en hoofd van het Departement van Onderwijs op Saba geweest. Daarnaast heeft hij vele jaren ervaring op het gebied van justitie. Vanaf 1973 tot en met 1984 was hij dienstdoend bij het Openbare Ministerie en tot voor kort had hij de functie van plaatsvervangend Officier van Justitie op Saba.

Door Rijksdienst Caribisch Nederland RCN werd bekendgemaakt dat Wilson de ambtseed zal afleggen tegenover de vertegenwoordiger van Nederland, Wilbert Stolte, tijdens een plechtigheid in het Bestuurskantoor op maandagochtend 16 april om half elf.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.