Wilson waarnemend gezaghebber Saba

SABA - Franklin Wilson zal binnenkort de ambtseed afleggen als de nieuwe waarnemend gezaghebber van Saba.

Wilson had deze functie al in 1991 tot 1996 tijdens de eerste ambtstermijn van voormalig Gezaghebber Sidney Sorton.

De ambtstermijn van Hubert Roy Smith als waarnemend gezaghebber eindigt op vrijdag 27 april.

Gezaghebber Jonathan Johnson bevestigde de aanstelling van Wilson met ingang van zaterdag 28 april. Op voordracht van de Eilandsraad en het Bestuurscollege werd de eindbeslissing genomen door de vertegenwoordiger van Nederland.

Wilson is een getrouwde man van 63 jaar en woont in het dorp St. John. Hij heeft een lange carrière in het onderwijs gehad. Hij is onderwijzer en daarna hoofd bij de Sacred Heart School geweest. Ook is hij coördinator van het onderwijs en hoofd van het Departement van Onderwijs op Saba geweest. Daarnaast heeft hij vele jaren ervaring op het gebied van justitie. Vanaf 1973 tot en met 1984 was hij dienstdoend bij het Openbare Ministerie en tot voor kort had hij de functie van plaatsvervangend Officier van Justitie op Saba.

Door Rijksdienst Caribisch Nederland RCN werd bekendgemaakt dat Wilson de ambtseed zal afleggen tegenover de vertegenwoordiger van Nederland, Wilbert Stolte, tijdens een plechtigheid in het Bestuurskantoor op maandagochtend 16 april om half elf.

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.