Wilson waarnemend gezaghebber Saba

SABA - Franklin Wilson zal binnenkort de ambtseed afleggen als de nieuwe waarnemend gezaghebber van Saba.

Wilson had deze functie al in 1991 tot 1996 tijdens de eerste ambtstermijn van voormalig Gezaghebber Sidney Sorton.

De ambtstermijn van Hubert Roy Smith als waarnemend gezaghebber eindigt op vrijdag 27 april.

Gezaghebber Jonathan Johnson bevestigde de aanstelling van Wilson met ingang van zaterdag 28 april. Op voordracht van de Eilandsraad en het Bestuurscollege werd de eindbeslissing genomen door de vertegenwoordiger van Nederland.

Wilson is een getrouwde man van 63 jaar en woont in het dorp St. John. Hij heeft een lange carrière in het onderwijs gehad. Hij is onderwijzer en daarna hoofd bij de Sacred Heart School geweest. Ook is hij coördinator van het onderwijs en hoofd van het Departement van Onderwijs op Saba geweest. Daarnaast heeft hij vele jaren ervaring op het gebied van justitie. Vanaf 1973 tot en met 1984 was hij dienstdoend bij het Openbare Ministerie en tot voor kort had hij de functie van plaatsvervangend Officier van Justitie op Saba.

Door Rijksdienst Caribisch Nederland RCN werd bekendgemaakt dat Wilson de ambtseed zal afleggen tegenover de vertegenwoordiger van Nederland, Wilbert Stolte, tijdens een plechtigheid in het Bestuurskantoor op maandagochtend 16 april om half elf.

Curacao Immigration card goes fully digital

WILLEMSTAD – The Curaçao Tourist Board (CTB) is collaborating with the Government of Curaçao and Curaçao International Airport to switch fully to an online immigration card in a continuing effort to simplify travel to Curaçao.

Motion to transfer management law enforcement to The Hague

THE HAGUE–Separating management of and authority for of law enforcement in St. Maarten, and seeing if the Netherlands could take over this task for a period of five years to strengthen this sector, was the essence of a motion filed by Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Chris van Dam of the Christian Democratic Party CDA during the handling of the draft 2020 budget for Kingdom Relations in the Second Chamber last week Thursday.

Balie vestiging Curaçao weer normaal geopend

WILLEMSTAD - De balie (Front Office) van de vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is vandaag weer op de normale tijden bereikbaar. De administratie afdeling (Back Office) is vanaf 13:00 uur weer beschikbaar.