Nieuwe waarnemend gezaghebber Sint Eustatius

ORANJESTAD - De 66-jarige Kenneth Lopes is op 17 april benoemd tot waarnemend gezaghebber van Sint Eustatius door Rijksvertegenwoordiger Wilbert Stolte.

Kenneth Lopes is op Aruba in 1946 geboren en is van Statiaans afkomst. Hij is zoon van oud politicus Vincent Astor Lopes. Zijn broers en zussen wonen grotendeels nog op Sint Eustatius. Hij is weduwnaar en heeft drie zonen.
 
Lopes heeft een achtergrond in gemeente en staatkundige wetgeving en heeft aan het begin van zijn carrière in de ambtenarij als algemene adviseur gewerkt voor het bestuurscollege van Sint Eustatius. Vanaf 1973 tot en met 1983 is hij werkzaam geweest bij het ministerie van Justitie van de voormalige Nederlandse Antillen als hoofd van Politie Zaken. De laatste 23 jaar heeft hij gefunctioneerd als hoofd van het ministerie van Arbeid en Sociale Zaken (Bovenwinden). Hij is in 2011 met pensioen gegaan en is sindsdien woonachtig op Sint Eustatius.
 
Bij verhindering van gezaghebber Gerold Berkel zal Lopes belast zijn met de waarneming. Zijn benoeming is voor een jaar.

Lawyers say the government's appeal in dump case is incomprehensible

PHILIPSBURG--There is still unlawful nuisance and the odour at the sanitary landfill must be removed. The Country St. Maarten considers itself committed to the Fire Suppression Plan but does not want to commit itself to a specific date.

Juriste Ivy Moll krijgt lintje voor haar vrijwilligerswerk in Amersfoort

LEIDEN - Juriste Ivy Frances Moll is zaterdag in Amersfoort benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de versierselen opgespeld door burgemeester Lucas Bolsius.

Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain visa to visit

DUTCH CARIBBEAN - The Dutch Caribbean islands Aruba, Bonaire and Curacao will require Venezuelans to obtain a visa to visit. This was stated by the government on Wednesday, adding to the nations that have tightened entry restrictions on the crisis-hit country because of mass emigration.