Nieuwe waarnemend gezaghebber Sint Eustatius

ORANJESTAD - De 66-jarige Kenneth Lopes is op 17 april benoemd tot waarnemend gezaghebber van Sint Eustatius door Rijksvertegenwoordiger Wilbert Stolte.

Kenneth Lopes is op Aruba in 1946 geboren en is van Statiaans afkomst. Hij is zoon van oud politicus Vincent Astor Lopes. Zijn broers en zussen wonen grotendeels nog op Sint Eustatius. Hij is weduwnaar en heeft drie zonen.
 
Lopes heeft een achtergrond in gemeente en staatkundige wetgeving en heeft aan het begin van zijn carrière in de ambtenarij als algemene adviseur gewerkt voor het bestuurscollege van Sint Eustatius. Vanaf 1973 tot en met 1983 is hij werkzaam geweest bij het ministerie van Justitie van de voormalige Nederlandse Antillen als hoofd van Politie Zaken. De laatste 23 jaar heeft hij gefunctioneerd als hoofd van het ministerie van Arbeid en Sociale Zaken (Bovenwinden). Hij is in 2011 met pensioen gegaan en is sindsdien woonachtig op Sint Eustatius.
 
Bij verhindering van gezaghebber Gerold Berkel zal Lopes belast zijn met de waarneming. Zijn benoeming is voor een jaar.

Aangifte tegen gezaghebber Bonaire geseponeerd

KRALENDIJK - Op 6 maart 2020 hebben mevrouw R. Hellburg-Makaai en de heren M. Pieters en C. Abraham, leden van de Eilandsraad Bonaire, aangifte gedaan van valsheid in geschrift tegen de gezaghebber van Bonaire.

Hof wijst beklag James Finies af

KRALENIJK - Op 6 september 2019 is de heer James Finies aangehouden omdat hij de aanwijzing van de politie niet had gevolgd tijdens de viering van Dia di Boneiru op het Wilhelminaplein.

4-DAAGSE VERDIEPINGSCURSUS ERFRECHT EN HUWELIJKSVERMOGENSRECHT tot nader order uitgesteld

De verdiepingscursus Erfrecht en Huwelijksvermogensrecht op Sint Maarten, die gepland was van 30 maart to 2 april, is in verband met de coronacrisis tot nader order uitgesteld. Wij houden u op de hoogte zodra er een nieuwe datum is gepland.
De boeken geschreven door Prof. mr. Gregor van der Burght zijn uiteraard wel gewoon te bestellen via de gebruikelijke kanalen.
BOEKEN: 
ISBN-13: 978-9462405288
ISBN: 9789462402874