Nieuwe waarnemend gezaghebber Sint Eustatius

ORANJESTAD - De 66-jarige Kenneth Lopes is op 17 april benoemd tot waarnemend gezaghebber van Sint Eustatius door Rijksvertegenwoordiger Wilbert Stolte.

Kenneth Lopes is op Aruba in 1946 geboren en is van Statiaans afkomst. Hij is zoon van oud politicus Vincent Astor Lopes. Zijn broers en zussen wonen grotendeels nog op Sint Eustatius. Hij is weduwnaar en heeft drie zonen.
 
Lopes heeft een achtergrond in gemeente en staatkundige wetgeving en heeft aan het begin van zijn carrière in de ambtenarij als algemene adviseur gewerkt voor het bestuurscollege van Sint Eustatius. Vanaf 1973 tot en met 1983 is hij werkzaam geweest bij het ministerie van Justitie van de voormalige Nederlandse Antillen als hoofd van Politie Zaken. De laatste 23 jaar heeft hij gefunctioneerd als hoofd van het ministerie van Arbeid en Sociale Zaken (Bovenwinden). Hij is in 2011 met pensioen gegaan en is sindsdien woonachtig op Sint Eustatius.
 
Bij verhindering van gezaghebber Gerold Berkel zal Lopes belast zijn met de waarneming. Zijn benoeming is voor een jaar.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.