Jerry Hoff leaves Spigthoff

AMSTERDAM - One of the two founders of Spigthoff Litigators, Jerry Hoff, is leaving the law firm and starting his own firm under the name Hoff Attorneys at Law.

Een van de twee oprichters van advocatenkantoor Spigthoff, Jerry Hoff, verlaat de zaak. Hij start in Haarlem een nieuw kantoor onder zijn eigen naam: Hoff Advocaten. Hoff neemt twee medewerkers en zijn secretaresse mee.

In maart 2011 promoveerde Jerry Hoff tot doctor in de rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit te Nijmegen op het proefschrift ‘Openbaarmaking van koersgevoelige informatie’. Verder is hij net 50 geworden en zegt gewoon toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Spigthoff, begonnen op 1 januari 2001 als een klein kantoor, is inmiddels uitgegroeid naar een middelgroot kantoor met circa 35 advocaten en belastingadviseurs. Spigthoff Litigators is bij uitstek een litigation kantoor op gebied van met name corporate and regulatory litigation. Kleine en grote overnames zijn voor Spigthoff bekend terrein, zeker wanneer het om transacties gaat waar complexe problemen spelen. De nauwe samenwerking met de fiscale adviseurs speelt daarbij een belangrijke rol.

Spigthoff zegt kennis te hebben genomen van het besluit van Jerry Hoff om een nieuwe meerjarige uitdaging aan te gaan, door zelf met zijn eigen medewerkers een kantoor te Haarlem op te zetten. "Natuurlijk respecteren wij zijn besluit en wensen wij hem al het goede toe. Jerry is een uitmuntend advocaat en wij denken dan ook dat hij beslist in zijn streven zal slagen. Wij gaan uiteraard door met onze ploeg van 35 advocaten en fiscalisten met volledige focus op alle terreinen van litigation – financieel-, ondernemings-, fiscaal- en strafrecht – voor ondernemers en ondernemingen."

Sinds 2001 verleent Spigthoff vanuit het kantoor in Curacao diensten in het gehele Nederlands-Caribische gebied, waaronder Aruba, Bonaire, Curacao en Sint Maarten. Momenteel heeft het kantoor 15 advocaten en belastingadviseurs.

Desgevraagd zegt Karel Frielink, advocaat en partner op Curacao, dat voor het kantoor op Curacao niets zal veranderen. Waarschijnlijk zal de naam van kantoor Amsterdam, en van kantoor Curacao, worden aangepast, maar concreet is daar nog niets over bekend.

8 March 2012

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.