Benoeming nieuw lid College financieel toezicht

De Rijksministerraad heeft ermee ingestemd mevrouw S.M. (Sybilla) Dekker voor te dragen voor benoeming tot lid namens Nederland in het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten en het College financieel toezicht Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

De Colleges voeren toezicht uit ten behoeve van gezonde overheidsfinanciën op de eilanden.

Mevrouw Dekker (1942) was minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer van mei 2003 tot oktober 2006. In het Caribisch deel van het Koninkrijk is zij bekend als voorzitter van de AMFO: de Antilliaanse Medefinancieringsorganisatie. Deze functie zal zij neerleggen.

Sybilla Dekker zal binnen het College financieel toezicht de plek innemen van Margo Vliegenthart. Het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten bestaat verder uit voorzitter professor Age Bakker, namens Curaçao Alberto Romero en namens Sint Maarten Richard Gibson. In het College financieel toezicht Bonaire, Sint Eustatius en Saba heeft naast professor Age Bakker en Sybilla Dekker, de heer Max Pandt namens de drie eilanden gezamenlijk zitting.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.

Bezoek Aruba in het teken van opvang, monumenten en medische zorg

ORANJESTAD/DEN HAAG - Minister Knops is maandag 13 januari 2020 op bezoek geweest op Aruba. Naast gesprekken met de Gouverneur en de Minister-President, liet hij zich informeren over de werkzaamheden van Fundacion pa Hende Muhe den Dificultad (FHMD), de monumentenzorg en het Instituto Medical San Nicolas (IMSAN).

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.