Carrega stapt op bij Curoil

WILLEMSTAD — Quincy Carrega heeft per 1 juli de voorzittershamer van de Raad van Commissarissen (RvC) van Curoil overgegeven. Hij maakt geen deel meer uit van de RvC.

Volgens Carrega zijn er een tweetal redenen waarom hij zijn taak heeft neergelegd. Ten eerste om privé redenen. Daarnaast was hij heel lang als interim-directeur betrokken bij Curoil. In die periode heeft hij diverse beslissingen genomen omtrent de bedrijfsvoering van de brandstofdistributeur. Om nu vervolgens als president-commissaris deze beslissingen te controleren zou volgens Carrega in strijd zijn met de regels van good corporate governance. “Daarom ben ik uit de Raad getreden.” Vicepresident-commissaris is Anthony Eustatius. Hij neemt tijdelijk waar totdat de Raad van Ministers een nieuwe voorzitter benoemd.

Carrega bekleedt nog een aantal commissariaatposten, waaronder bij Curaçao Airport Holding en de Droogdokmaatschappij. In het dagelijks leven heeft hij samen met Lisanne Asjes het advocatenkantoor Asjes & Carrega in Pietermaai. Sinds 1 juli heeft Curoil een nieuwe directeur, Yamil Lasten, een voormalig lid van de RvC van Curoil.

(Amigoe)


Quincy Carrega is an attorney at law and partner at law firm Asjes Carrega on Curacao. 
 

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.