Beëdiging mr. D.G. Kock als raadslid

ORANJESTAD - De Raad van Advies heeft op 10 augustus 2012 een nieuw raadslid gekregen. Op deze dag werd mr. David G. Kock door de Gouverneur van Aruba beëdigd als lid van de Raad van Advies.

Dit gebeurde in tegenwoordigheid van de Minister-president mr. M.G. Eman, de voorzitter van de Raad van Advies mr. Arie J. Swaen, de adjunct-secretaris mr. Albert Braamskamp, mevrouw Paola Jimenez, levenspartner van mr. Kock, mr. John S. Kuiperdal, gewezen raadslid, en mr. Martijn Boelen, directeur van het kabinet van de Gouverneur.
 
Mr. Kock is een welbekende advocaat in Aruba met ruim twintig jaar juridische ervaring, vooral op het gebied van strafrecht, strafprocesrecht en arbeidsrecht. Mr. Kock bezit een meester titel van zowel de Universiteit van Aruba (Arubaans recht), behaald in 1992, als van de Erasmus Universiteit Rotterdam (Nederlands recht), behaald in 2004. Tevens heeft mr. Kock van 1994 tot 1996 een postdoctorale opleiding notarieel recht gedaan bij de Universiteit van de Nederlandse Antillen, en van 2005 tot 2006 een specialisatie in arbeidsrecht bij de Universidad Externado, in Bogota, Colombia.
 
Mr. Kock is van 1992 tot 1996 medewerker geweest bij Advocatenkantoor Swaen; van 1997 tot 1998 was hij kandidaat-notaris bij Notariskantoor Eman; van 1998 tot 2001 was hij partner bij Advocatenkantoor Swaen & Kock; en van 2001 tot 2004 was hij partner bij Advocatenkantoor Hese, David Kock & Wix. In 2004 heeft mr. Kock zijn eigen advocatenpraktijk, David Kock Legal, in Aruba opgericht. Ondertussen is deze praktijk gegroeid en uitgebreid met kantoren op Curaçao, Bonaire, Bogota en Sint Maarten.
 
Naast werkzaam te zijn als advocaat is mr. Kock thans ook docent arbeidsrecht aan de Universiteit van Aruba.
 
Met de beëdiging van mr. Kock is de samenstelling van de Raad weer compleet, nadat in juli een vacature was ontstaan na het eervol ontslag van mr. John S. Kuiperdal. Mr. Kuiperdal heeft van 8 oktober 2008 tot 6 juli 2012 als raadslid gefungeerd. Gedurende deze periode heeft hij een waardevolle bijdrage geleverd aan de Arubaanse samenleving door middel van zijn kennis, inzicht en ervaring.
 
De Raad van Advies bedankt mr. Kuiperdal voor zijn diensten in het belang van de Arubaanse samenleving en heet gelijktijdig welkom aan mr. Kock als nieuwe lid van de Raad van Advies. De Raad van Advies is een hoog college van staat dat is ingesteld op grond van de Staatsregeling van Aruba. De Raad bestaat uit vijf leden waaronder de voorzitter. De Raad adviseert de regering en de Staten van Aruba over ontwerpen van wetgeving en bestuur.

In bovenstaande foto:  v.l.n.r. mr. D.G. Kock; de Gouverneur dhr. F.J. Refunjol; mw. P. Jimenez.

V.l.n.r.: mr. A. Braamskamp; mr. D.G. Kock; de Gouverneur dhr. F.J. Refunjol; de Minister-president mr. M.G. Eman; mr. A.J. Swaen; mr. J.S. Kuiperdal; mr. M. Boelen.

(Source: Raad van Advies)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.