Anthony Vleeming beëdigd als advocaat op Aruba

ORANJESTAD - Advocaat Anthony Vleeming is beëdigd op Aruba. Hij is werkzaam op het kantoor van VanEps Kunneman VanDoorne Aruba, onder leidingschap van Jeannot de Cuba. Anthony is de 35e advocaat van het kantoor.

 
Sinds augustus 2012 voert hij daar de praktijk waarin hij al verschillende bedrijven bijstaat in een commerciële praktijk.
 
Anthony woonde vanaf zijn viertiende op Aruba en heeft zijn middelbare school gedaan aan het Colegio Arubano. In februari 2006 behaalde hij zijn doctoraal Arubaans recht aan de Universiteit van Aruba. Zijn master volgde Anthony aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hij studeerde begin 2008 af met als afstudeerrichting privaatrecht.
 
Voor hij remigreerde naar Aruba werkte Anthony bij GMW Advocaten te Den Haag, waar hij lokale bedrijven en multinationals bijstond met betrekking tot algemeen contractenrecht en vennootschapsrecht. Hij is een ervaren procesadvocaat en is in verschillende faillissementen door de rechtbank te ’s-Gravenhage benoemd als curator. 
 
VanEps Kunneman VanDoorne heeft sinds 1997 een vestiging op Aruba en naast Anthony zijn de advocaten Jeannot de Cuba (partner), David Wever en Dirk Ormel daar werkzaam. Met verder kantoren te Bonaire, Curaçao, St. Maarten en een Dutch Caribbean Desk in Amsterdam is het kantoor aanwezig op alle eilanden van het Nederlands Caribisch Gebied. Het kantoor verleent juridische diensten aan bedrijven, overheden, NGO’s en particulieren met betrekking tot transacties en procederen.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.