Gouverneur Curaçao neemt afscheid

WILLEMSTAD - Gouverneur Frits Goedgedrag heeft vrijdagavond in een televisietoespraak afscheid genomen als gouverneur van Curaçao. Hij heeft al geruime tijd gezondheidsklachten en werd in september met hartproblemen opgenomen in een ziekenhuis in Miami.

 
Sinds september is er al een waarnemend gouverneur, mevrouw Adele van der Pluijm-Vrede.
 
De 61-jarige Goedgedrag werd in 2002 gouverneur van de Nederlandse Antillen. De gouverneur is de vertegenwoordiger van de koningin en fungeert als staatshoofd. Na de ontmanteling van de Antillen werd Goedgedrag de eerste gouverneur van Curaçao. Hij was benoemd voor een periode van zes jaar.
 
Goedgedrag werd geboren op Aruba en begon zijn bestuurlijke loopbaan op Bonaire. Hij werd er eind jaren tachtig secretaris van het eilandgebied, en in 1992 gezaghebber. In 1998 kwam hij naar Curaçao en werd hij procureur-generaal van de Nederlandse Antillen. Die functie vervulde hij tot hij in juli 2002 gouverneur werd.
 
Goedgedrag zei in zijn afscheidsspeech dat hij zich in zijn ambt heeft laten leiden door rechtvaardigheid, vrede, beleefdheid en zorgvuldige discipline. Hij ging niet in op actuele politieke ontwikkelingen.
 
De laatste maanden lag Goedgedrag onder vuur vanwege zijn bemoeienissen met de politieke crisis rond het voormalige kabinet van Gerrit Schotte. Ook rond de veiligheidsscreening van dat kabinet in 2010 was er kritiek op het optreden van de gouverneur.
 
Goedgedrag werd in september vervangen door waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede. Waarschijnlijk benoemt koningin Beatrix binnenkort een nieuwe gouverneur.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.