Nieuw bestuur CIFA

WILLEMSTAD - Tijdens de Algemene Leden Vergadering van donderdag 7 maart hebben de leden van CIFA twee nieuwe bestuursleden laten toetreden tot het bestuur. Het betreffen Victor den Hoedt (MeesPierson Curaçao) en Stephen Capella (Girobank).

 
De nieuwe bestuursleden vervangen Daisy Tyrol-Carolus (MCB) en Arthur Adams (AIC), die als bestuursleden zijn teruggetreden.
 
Het totale CIFA bestuur bestaat uit 9 leden en naast de nieuw gekozen bestuursleden, wordt het bestuur gevormd door: Voorzitter Etienne Ys, Eric Paassen, Bas Horsten, Sabine Altena, Wendell Meriaan, Zuleika Lasten en Derk Scheltema.
 
Actieplan 2013
 
Het bestuur zal zich gaan toeleggen op het uitvoeren van het Actieplan 2013. Het actieplan richt met name op promotie, productontwikkeling en kennismigratie. De promotionele activiteiten van CIFA zullen zich voornamelijk richten op de doelmarkten: Colombia, Brazilië, Nederland, USA (Miami & New York) en Spanje.
 
Tevens wil CIFA door het organiseren van seminars aandacht vragen voor de onderwerpen
productontwikkeling en kennismigratie. De ontwikkeling van producten en het aantrekken van
kennismigranten is van groot belang om de concurrentiestrijd aan te kunnen gaan met andere jurisdicties aan te gaan.
 
Economische Pijler
 
Ondanks het feit dat de sector vaak onzichtbaar voor het publiek, is de sector een belangrijke economische pijler van het land. De Internationale Financiële Sector is goed voor 8-10% van de Curaçaose economie en is een belangrijke inkomstenbron van buitenlandse deviezen voor Curacao. Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert CIFA als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten en zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector voor het land.
 
Foto: V.l.n.r. Bestuurslid Stephen Capella, Voorzitter Etienne Ys en bestuurslid Victor den Hoedt
 
 
Over CIFA
 
De Internationale Financiële Sector is een belangrijke economische pijler. De sector is goed voor 8-10% van de Curaçaose economie en is een van de grootste bronnen van buitenlandse deviezen voor Curaçao. 
 
Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert CIFA (Curaçao International Financial Services Association) als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten en CIFA adviseert de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten over aangelegenheden die betrekking hebben op de internationale financiële dienstverlening.
 
CIFA zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector voor het land. De visie van CIFA is om Curaçao uit te laten groeien tot de toegangspoort naar keuze voor investeringsstromen van en naar Latijns Amerika.
 
Bovendien initieert en steunt CIFA de ontwikkeling van nieuwe concepten, producten en diensten door nieuwe state-of-the-art wet- en regelgeving (fiscaal, onderneming en compliance) actief te promoten.
 
 
About CIFA
CIFA (Curaçao International Financial Services Association) is the representative association of professionals in the international financial services sector of Curaçao. CIFA acts as a sounding board for and advise government, regulatory agencies, and monetary authorities on issues concerning our international financial services sector.
CIFA initiates and endorses the development of new concepts, products and services by actively lobbying for new state-of-the-art laws and regulations (fiscal, corporate and compliance).
CIFA’s vision is to make Curaçao the gateway of choice, both inbound and outbound, for channeling cross-border international financial services transactions with Latin America.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.