Beëdiging nieuwe leden Raad van Advies

WILLMEMSTAD – Gregory Damoen en Jeffrey Sybesma zijn gisteren door waarnemend-gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede beedigd tot lid van de Raad van Advies (RvA). Met de beëdiging van de twee nieuwe leden bestaat het Staatsorgaan nu uit negen leden.

 
De RvA wordt voorgezeten door de gouverneur van Curaçao en de vicevoorzitter is Beatriz Doran-Scoop.
 
De hoofdtaak van de Raad is het adviseren over wet- en regelgeving, namelijk landsverordeningen en -besluiten in de ontwerpfase, houdende algemene maatregelen, voorstellen van rijkswetten en voorstellen van algemene maatregelen van rijksbestuur.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.