Afscheid en jubileum bij OM Curaçao

WILLEMSTAD – Het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao heeft woensdag 29 mei afscheid genomen van mw. Marisa Vitor. Na een dienstverband van 41 jaar bij het OM gaat zij nu van haar pensioen genieten. Zij was werkzaam als parketsecretaris.
 
Woensdag is ook het 30-jarige jubileum gevierd van mw. Gisele VeenJonkhout. Zij trad op 1 mei 1983 in dienst van het Hof als Raio (Rechterlijk Ambtenaar in Opleiding) en sinds 1985 is zij verbonden aan het OM Nederlandse Antillen als Officier van Justitie (OvJ).
 
Hoofdofficier van Justitie (HOvJ) Heiko de Jong dankte mw. Vitor en mw. Veen-Jonkhout voor hun trouwe en loyale inzet ten behoeve van het OM.
 
 
 
Op de foto mw. Vitor, mw. Veen-Jonkhout in gezelschap van dhr. De Jong en Procureur-generaal Dick Piar.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.