Benoemingen Gemeenschappelijk Hof van Justitie

De heer mr. C.T.M. Luijks wordt vice-president voor Sint Maarten in het bestuur van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. De Rijksministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie.
 
De benoeming gaat in op 1 september 2013.
 
Luijks (1965) is op dit moment werkzaam als lid van het Gemeenschappelijk Hof van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. In die functie werkt hij al op Sint Maarten.
 
Verder wordt mevrouw mr. N.M. Martinez plaatsvervangend lid van het Gemeenschappelijk Hof in het kader van een raio-opleiding (rechtelijke ambtenaar in opleiding). Deze benoeming gaat in op 15 juni 2013. Martinez (1982) is op dit moment gerechtssecretaris bij het Gemeenschappelijk Hof.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.