Benoeming tweede waarnemend gouverneur Curaçao

Mevrouw N.C. (Nolda) Römer-Kenepa wordt de tweede waarnemend gouverneur van Curaçao. De Rijksministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 
De benoeming gaat in op 1 juni 2013.
 
De gouverneur van Curaçao is vertegenwoordiger van de Koning in diens hoedanigheid van hoofd van de regering van Curaçao. Hij is tevens vertegenwoordiger van de regering van het Koninkrijk.
 
Sinds het vertrek van gouverneur Goedgedrag in november 2012 heeft Curaçao een waarnemend gouverneur. De eerste waarnemend gouverneur is mevrouw Adèle van der Pluijm-Vrede.
 
Mevrouw Römer (60 jaar) is geboren op Curaçao. Zij studeerde moderne geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en was hoofd van het Nationaal Archief van de Nederlandse Antillen en aansluitend van Curaçao.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.

Bezoek Aruba in het teken van opvang, monumenten en medische zorg

ORANJESTAD/DEN HAAG - Minister Knops is maandag 13 januari 2020 op bezoek geweest op Aruba. Naast gesprekken met de Gouverneur en de Minister-President, liet hij zich informeren over de werkzaamheden van Fundacion pa Hende Muhe den Dificultad (FHMD), de monumentenzorg en het Instituto Medical San Nicolas (IMSAN).

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.