Benoeming tweede waarnemend gouverneur Curaçao

Mevrouw N.C. (Nolda) Römer-Kenepa wordt de tweede waarnemend gouverneur van Curaçao. De Rijksministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 
De benoeming gaat in op 1 juni 2013.
 
De gouverneur van Curaçao is vertegenwoordiger van de Koning in diens hoedanigheid van hoofd van de regering van Curaçao. Hij is tevens vertegenwoordiger van de regering van het Koninkrijk.
 
Sinds het vertrek van gouverneur Goedgedrag in november 2012 heeft Curaçao een waarnemend gouverneur. De eerste waarnemend gouverneur is mevrouw Adèle van der Pluijm-Vrede.
 
Mevrouw Römer (60 jaar) is geboren op Curaçao. Zij studeerde moderne geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en was hoofd van het Nationaal Archief van de Nederlandse Antillen en aansluitend van Curaçao.

Agreement signed for renovation Courthouse Sint Maarten

PHILIPSBURG--Last week the Joint Court of Justice signed a construction agreement with Leeward Island Construction Company LICCOM for repairs and renovation of the historical Courthouse in the heart of Philipsburg.

Hotel art wall exceeded height allowed in building regulations

MARIGOT--The colourful murals on the perimeter wall fronting Hotel Mercure in Baie Nettle may be in jeopardy since a court ruling in Marigot deemed the height of the wall exceeds that permitted in the building regulations.

Nederlandse militairen helpen bij beveiliging Venezolanen op Curaçao

WILLEMSTAD - Nederlandse militairen en marechaussees gaan op Curaçao helpen bij het beveiligen van migranten uit Venezuela, die vastzitten in extra opvangplekken. Ze zitten daar omdat de SDKK-gevangenis op het eiland overvol zit.