Benoeming tweede waarnemend gouverneur Curaçao

Mevrouw N.C. (Nolda) Römer-Kenepa wordt de tweede waarnemend gouverneur van Curaçao. De Rijksministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 
De benoeming gaat in op 1 juni 2013.
 
De gouverneur van Curaçao is vertegenwoordiger van de Koning in diens hoedanigheid van hoofd van de regering van Curaçao. Hij is tevens vertegenwoordiger van de regering van het Koninkrijk.
 
Sinds het vertrek van gouverneur Goedgedrag in november 2012 heeft Curaçao een waarnemend gouverneur. De eerste waarnemend gouverneur is mevrouw Adèle van der Pluijm-Vrede.
 
Mevrouw Römer (60 jaar) is geboren op Curaçao. Zij studeerde moderne geschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam en was hoofd van het Nationaal Archief van de Nederlandse Antillen en aansluitend van Curaçao.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.