Afscheid van secretaris KvK Lorraine de Souza

KRALENDIJK — Na ruim anderhalf jaar is de secretaris van de Kamer van Koophandel Bonaire, Lorraine de Souza, weer vertrokken van Bonaire. George Soliana is tijdelijk met de functie belast. De Souza heeft onlangs om privéredenen haar ontslag gevraagd als secretaris/directeur van de KvK op Bonaire.
 
Dit ontslag is met tegenzin ingewilligd door het bestuur van de Kamer. Haar laatste werkdag was 17 mei. Zij is inmiddels al teruggekeerd naar Aruba.
 
In de periode dat zij als secretaris van de KvK heeft gefungeerd, heeft zij samen met het bestuur een grote bijdrage geleverd aan het moderniseren en actualiseren van de Kamer. Hierdoor is een gezonde basis gelegd voor de verdere uitbouw van de Kamer en bijgevolg mede voor de infrastructuur nodig voor een goede economische ontwikkeling van het eiland.
 
Het bestuur van de Kamer heeft de ondervoorzitter, George Soliana, bereid gevonden om tot aan de indiensttreding en inwerking van een nieuwe secretaris/directeur, als interim-secretaris van de Kamer op te treden. Naar verwachting gaat het om een periode van ongeveer twee tot drie maanden.
 
Soliana is bereikbaar bij de Kamer van Koophandel aan de Kaya Grandi 67, telefonisch via de nummers 717-5595 en 786-0634. E-mailen is ook mogelijk via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
 

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.